De schilder bij u thuis 

Hoe gaat u met elkaar om?

De schilder heeft zijn werkterrein in uw huis. Maar het is tegelijkertijd uw thuis. Bespreek daarom vooraf wat wel en niet gewenst is. En probeer daar een balans in te vinden. Schilders vragen vaak zelf al wat de regels zijn. Welk toilet ze bijvoorbeeld mogen gebruiken en waar gerookt mag worden. Sommige schilders nemen zelfs hun eigen schoonmaakmiddelen mee!

Natuurlijk kunt u ook een fijne werkomgeving voor de schilder te creëren. Zo komt het van beide kanten. Blijft de schilder langer dan een uur? Zet dan in de keuken frisdrank, koffie, thee, suiker, melk en iets lekker klaar. Zo kan hij zelf beslissen of hij iets wil drinken en wanneer. En hoeft u het niet iedere keer te vragen. De schilders die wij spraken, vertelden dat ze vaak ook hun eigen koffie, thee en bammetjes meenemen. Maar een lekkere gevulde koek zorgt misschien net voor dat extra beetje energie.

Vindt u iets niet prettig? Wees dan niet bang om de schilder daar op aan te spreken. Hij weet niet wat u wel of niet prettig vindt, dus blijf goed met elkaar praten. Houd het luchtig van toon. En natuurlijk mag een grapje op z'n tijd.

Heeft u een grote schilderklus? Laat dan alle afspraken vastleggen in de offerte. Of bespreek de opdracht met de schilder voordat hij aan de slag gaat. Zo zorgt u voor heldere verwachtingen aan beide kanten. Ook kunt u een totaalprijs afspreken, in plaats van een prijs per uur.

Bent u zelf niet thuis maar wel benieuwd hoe het er voor staat? Vraag hem om dan af en toe een foto te sturen van het schilderwerk via WhatsApp. Leuk om te doen voor de schilder en leuk voor u om te zien hoe het werk vordert!