17 jarig meisje leert autorijden

Fijn, dat rijbewijs voor uw kind van 17 jaar

Wist u dat uw kind al zijn rijbewijs kan halen vanaf 17 jaar? Dan mag hij of zij dus al de weg op. Maar dan moet u wel mee als coach. Wat een luxe. Heeft u zo maar uw eigen chauffeur.

Onderweg 3 jun 2018 3 minuten

Uw kind rijdt, u geniet

Oh ja, rijden is best leuk. Maar u laten rijden is nog leuker. Vooral als uw zoon of dochter rijdt. Stel u eens voor. U op de bijrijdersstoel. Naast uw zoon of dochter. Zie hem of haar eens sturen. Wat is uw kind al groot. En wat rijdt hij of zij goed. Nou ja, soms gaat het wat minder. En moet u even bijsturen. Maar daar zit u ook voor. Als coach.

Met een coach zijn er minder ongelukken

Door een coach mee te laten rijden, rijden jonge bestuurders veiliger. Dit is tenminste het idee dat de overheid heeft. Ze zag dat jongeren veel verkeersongelukken veroorzaken. Daarom startte in 2012 2toDrive. Eerst als experiment. Maar vanaf 15 maart 2018 is het een wet. In deze wet staat dat jongeren vanaf 16,5 jaar rijlessen kunnen volgen. En hun rijbewijs kunnen halen als ze 17 jaar zijn. Dan mogen ze meteen gaan rijden . Maar dan alleen maar samen met een coach. Als ze 18 jaar zijn, is dat niet meer nodig. 

Geef u op via 2toDrive

Is uw zoon of dochter bezig met rijlessen? En wilt u graag coach zijn? Geef u dan op via de website 2toDrive. Ook uw partner kan zich opgeven. Of iemand anders die goed rijdt. In totaal kunnen 5 mensen zich opgeven als coach van uw kind. Als ze dit hebben gedaan, kan uw kind zich aanmelden. Als het rijbewijs binnen is, krijgt uw kind een begeleiderspas. Deze pas moet altijd mee in de auto. Net als 1 van de coaches.

U bent niet meer nodig

Een rijbewijs voor iemand van 17 jaar is alleen in Nederland geldig. Uw kind laten rijden naar een vakantievilla in Frankrijk, zit er dus niet in. Maar misschien wel als hij of zij 18 jaar is. Als uw kind dat nog wil. U hoeft immers niet meer mee. Misschien gaat uw zoon of dochter alleen op pad. In uw auto. Voordeel is wel dat uw kind dan meteen goed verzekerd is. Maar ja, wie betaalt die verzekering? Inderdaad.