Rode sportauto

Welke kleur wordt het meeste aangereden?

Rijdt u in een bruine auto? Dan heeft u meer kans dat u aangereden wordt dan als u een andere kleur auto rijdt. Een groene auto wordt juist het minst aangereden. Maar waarom wordt de ene kleur vaker aangereden dan de andere? 

Onderweg 2 feb 2018 3 minuten

Welke kleur botst vaak?

Ieder jaar zijn er honderdduizenden botsingen. Elk merk auto, elke type, elke kleur komt wel aan bod. Maar sommige kleuren worden vaker aangereden dan andere kleuren. Zo worden bruine auto’s het vaakst aangereden. En groene auto’s het minst vaak.

Bekijk de top 3

Om te bepalen welke kleur auto het vaakst aangereden wordt, hebben we eerst gekeken naar het totaal aantal auto’s dat in een bepaalde kleur rijdt. Op basis van deze gegevens hebben we een top 3 samengesteld van meest en minst geraakte auto’s. Deze vindt u in de tekeningen hieronder.

Wat is de kleur van uw auto?

Bekijk of deze vaker of minder vaak wordt geraakt

Infographic meest aangereden auto's
Infographic van minst aangereden auto's

Gewoon opvallende kleuren

Dat groene, gele en rode auto’s minder worden gebotst dan bruine, witte en zwarte auto’s lijkt logisch. Groen, geel en rood vallen meer op in het verkeer. Maar het is altijd verstandig om goed op te letten als u in de auto zit. Zodat u niet verrast wordt door een bruine auto voor u. Of een groene…

Doe de kentekencheck 

Wilt u weten hoeveel auto’s er in uw kleur rondrijden? Doe dan de kentekencheck, die we samen met onze partner Finnik aanbieden. Naast de kleur van de auto geeft het kentekenrapport ook informatie over de snelheid, meest voorkomende reparaties en hoe zuinig de auto is. Check uw kenteken.