Onderweg
Onderweg

Zo neemt u uw kind veilig mee achterop 

Gezellig hoor, uw kind mee op uw fiets. Maar zit uw kind wel veilig voor- of achterop? Een kinderstoeltje is niet genoeg. De hele fiets moet stevig zijn. Wat dat betekent, ziet u in ons filmpje. 

  • 1 jun 2018
  • 2 minuten
  • 0

Ga veilig met uw kind weg

Gaat u met uw jonge kind op pad? Dat kan vaak niet zomaar. In de auto zorgt u ervoor dat uw baby veilig zit. En dat u veel spullen mee kunt nemen. Ook voor de fiets zijn aanpassingen nodig. Zodat uw fiets niet omvalt. U veilig stuurt. En uw kind veilig achterop zit. Bekijk wat u hiervoor kunt doen.

Laatste artikelen

Man controleert band

Bandenbewustzijn gaat met kleine stapjes vooruit

Lees meer
Verkeersboete Duitsland

Hoe zit het met verkeersboetes in Duitsland?

Lees meer

Op vakantie met de auto? Dit moet mee

Lees meer

Aanpassen of iets nieuws?

Kunt u uw fiets makkelijk aanpassen, zodat uw kind veilig achterop kan? Of twijfelt u? U kunt een andere fiets kopen. Bijvoorbeeld een stadsfiets. Een veilige fiets, die u niet voor niets veel ziet. Vergeet dan niet een fietsverzekering af te sluiten. Dan zijn sommige accessoires meteen meeverzekerd. Dus ook de zadelveer, de stuurdemper of het kinderzitje.

Niet meer veilig achterop

Op een dag wil uw kind niet meer voor- of achterop. Omdat hij of zij zelf wil fietsen. Dat is een grote stap. Een spannende stap. Er kan veel gebeuren in het verkeer. Zorg daarom dat uw kind zo veilig mogelijk fietst. Kies voor de juiste wielmaat, zodat uw kind in ieder geval met de voeten bij de grond kan. En zorg ervoor dat uw kind altijd een fietshelm draagt.