Scooter met windscherm

Een scooter met een zonnesteek

Meer dan ooit gaat het bij de koffieautomaat over het weer. Over de barbecue die overuren draait. Over het gazon dat ooit groen was. Over de droogte die records gaat breken. 

Onderweg 19 jul 2018 2 minuten

Weer om te scooteren

Eigenlijk is er al weken geen nieuws onder de zon. Tot gisteren. Toen ging het ineens over een gesmolten kilometerteller van een scooter. Nog maar een keer vragen. Een kromme kilometerteller door de zon? Zoiets verzint toch niemand? Maar het kan echt. En vaak is het windscherm de oorzaak. Als u rondtoert een ideaal schild tegen wind, regen en zwermen insecten. Maar als u uw scooter parkeert in de volle zon krijgt hetzelfde windscherm een heel andere functie. 

Het windscherm wordt een vergrootglas

U heeft het vast weleens geprobeerd. Op een zonnige dag een vuurtje stoken met een vergrootglas en een handvol droge bladeren. Dit is hetzelfde trucje. Nu met het windscherm in de rol van het vergrootglas. Staat de zon in de (on)juiste positie? Dan heeft u zomaar kans op hitteschade aan tellers en dashboard van uw scooter. 

Parkeren in de schaduw

Is een hoekje schaduw ver te zoeken? Parkeer uw scooter dan in elk geval met de achterkant richting de zon. Nog beter: trek een doek of een hoes over uw scooter. Tip: er zijn ook speciale beschermhoezen voor alleen windschermen in de handel. Hiermee voorkomt u dat uw windscherm een soort van vergrootglas wordt. En uw scooter een zonnesteek oploopt.

Redacteur Ben

Geschreven door:

Ben