Roze fietsbel

Wat heb ik nou aan m’n fiets hangen? 

Nederlanders zijn dol op fietsen. Iedereen heeft wel een fiets. Sterker nog: er zijn meer fietsen dan mensen in ons land. De hoogste tijd dus om uw stalen ros persoonlijk te stylen. Pimp uw fiets met deze tips.

Onderweg 10 apr 2018 2 minuten

Doe het gezellig samen

Heeft u (klein)kinderen? Kinderen vinden het ook heel leuk om hun fiets een persoonlijke uitstraling te geven. Ze zullen er vol trots op rondfietsen. Kies vrolijke of juist stoere fietsaccessoires uit in de winkel en ga aan de slag. Maak er samen een gezellige middag van. Veel plezier!

Maak het niet te gek

U moet met uw fiets nog wel de openbare weg op. Maak het dus niet te gek. Want uw fiets moet aan een aantal regels blijven voldoen. De reflectoren moeten bijvoorbeeld zichtbaar blijven en op de goede plek zitten. Lees ook welke boetes u kunt krijgen op de fiets.

Pimp uw fiets

Met persoonlijke fietsaccessoires

Voor kinderen is het leuk om daarnaast een knijptoeter of een politiesirene aan het stuur te maken. Als u graag fietsroutes rijdt, is een fietskaarthouder handig. Of een houder voor uw mobiele telefoon of GPS. En u kunt een kratje, transportrek of een mandje aan uw stuur maken. Handig voor de boodschappen!

Maar dan wel graag lekker zacht. Maak daarom een klein kussentje op uw bagagedrager. Of stop 'm onder de snelbinders. Die zijn ook altijd handig om een jas of tas achterop te binden. En voor de bagagedrager zijn er natuurlijk fietstassen. Voor veel boodschappen, sportspullen of een lading ochtendkranten.

Dat is ook 1 van de tips in het artikel 'Fiets kwijt'. En naast herkenbaarheid zorgt een zadelhoesje ook voor droge billen na een regenbui. Onder het zadel is er plek voor een klein zadeltasje. De perfecte plek voor een bandenplaksetje.

U kunt zelf patronen maken door delen af te plakken met plakband. En aan het frame kunt u allerlei fietsaccessoires vastmaken: een bidonhouder, een hockeystickklem, een parapluhouder, een vlaggetje of een fietspomp.

Extra reflectoren, gekleurde kralen voor in de spaken en zelfs een lichtslang. Als u aan een nieuwe buitenband toe bent, kies dan eens voor een rode, blauwe of groene. Dan valt u lekker op. De leukste fietsaccessoire die we tegenkwamen is de 'chalktrail'. Dat is een beugel aan het achterwiel van een kinderfiets waar een stoepkrijtje in zit. Tijdens het fietsen trekt hij een lijn achter de fiets.

Denk aan het onderhoud

Als u toch met uw fiets in de weer bent, geef 'm dan meteen een kleine onderhoudsbeurt. Een lekker warm sopje, een druppeltje olie en een pompje lucht in de banden. Zo'n ondershouds1-2-3-tje is zo gepiept en het houdt uw fiets in goede conditie.

Verzeker uw accessoires 

Fietsaccessoires zijn erg persoonlijk en voor de meeste fietseigenaren onmisbaar. Veel moeders en vaders hebben kinderzitjes. Of een zadeltje op de stang. Sommige mensen hebben jasbeschermers. En bijna iedereen heeft een slot of meerdere sloten. Accessoires zijn daarom bij ons standaard meeverzekerd. Behalve losse fietscomputers, gps of navigatieapparatuur. Die mag u niet op de fiets laten zitten.