Pimp uw fiets

Met persoonlijke fietsaccessoires

Voor kinderen is het leuk om daarnaast een knijptoeter of een politiesirene aan het stuur te maken. Als u graag fietsroutes rijdt, is een fietskaarthouder handig. Of een houder voor uw mobiele telefoon of GPS. En u kunt een kratje, transportrek of een mandje aan uw stuur maken. Handig voor de boodschappen!

Maar dan wel graag lekker zacht. Maak daarom een klein kussentje op uw bagagedrager. Of stop 'm onder de snelbinders. Die zijn ook altijd handig om een jas of tas achterop te binden. En voor de bagagedrager zijn er natuurlijk fietstassen. Voor veel boodschappen, sportspullen of een lading ochtendkranten.

Dat is ook 1 van de tips in het artikel 'Fiets kwijt'. En naast herkenbaarheid zorgt een zadelhoesje ook voor droge billen na een regenbui. Onder het zadel is er plek voor een klein zadeltasje. De perfecte plek voor een bandenplaksetje.

U kunt zelf patronen maken door delen af te plakken met plakband. En aan het frame kunt u allerlei fietsaccessoires vastmaken: een bidonhouder, een hockeystickklem, een parapluhouder, een vlaggetje of een fietspomp.

Extra reflectoren, gekleurde kralen voor in de spaken en zelfs een lichtslang. Als u aan een nieuwe buitenband toe bent, kies dan eens voor een rode, blauwe of groene. Dan valt u lekker op. De leukste fietsaccessoire die we tegenkwamen is de 'chalktrail'. Dat is een beugel aan het achterwiel van een kinderfiets waar een stoepkrijtje in zit. Tijdens het fietsen trekt hij een lijn achter de fiets.