Onderweg
Onderweg

Een schone auto? Luister eens naar oma!

Oma’s auto rook altijd naar snoepjes. Blinken deed hij ook, dat autootje. Maar oma gaf haar zuurverdiende centen niet uit aan de wasstraat. Nee, dat was voor luie types. Hoe deed ze dat toch?

  • 18 aug 2016
  • 2 minuten
  • 0

Oma heeft het in huis

Of het nou voor de binnen- of de buitenkant van de auto is, oma heeft er iets voor in huis. Ze krijgt alles schoon met de meest voor de hand liggende middelen. 

Ze zorgt voor frisse wind

Als het niet lekker ruikt in de auto, zorgt ze voor een frisse wind. De buitenkant van de auto maakt ze schoon met een natte doek of cola. Lees haar tips. 

Dit zijn de tips van oma

Alsof oma haar auto al 100 jaar schoon houdt

1

Weg met dat vocht in uw auto

Een vochtige auto is vervelend. Uw ramen beslaan onder het rijden. U kunt natuurlijk een speciale vochtvreter in de auto zetten. Maar oma heeft een goedkopere oplossing: zout of kattengrit in een pantykousje!

2

Vlekken in de bekleding?

Even poetsen met schoonmaakazijn of Vanish.

3

Luchtverfrisser ruikt soms wel erg sterk

Leg wasdrogerdoekjes onder uw stoel of de achterbank.

4

Nog steeds een vieze lucht in de auto?

Oma spuit altijd water met schoonmaakmiddel in het roostertje van de luchtinlaat (bijvoorbeeld bleekwater of Dettol – ongeveer 1 op 10 met water). De luchtinlaat vindt u vaak onder de motorkap, net onder de voorruit.

5

Een stinkende asbak?

Gooi er even wat koffieprut in. En weg is de rooklucht!

6

Leren bekleding mooi houden

Autobekleding van leer houdt u mooi met een halve emmer water en een scheutje zonnebrandolie. Doop de spons erin en wring hem flink uit, de bekleding mag niet te nat worden.

7

Auto naspoelen met glansspoelmiddel

Heeft u de auto gewassen? Dan even naspoelen met glansspoelmiddel voor de vaatwasser. Nadrogen hoeft niet, uw auto droogt diepglanzend op.

8

Gebruik een sinaasappelnetje om insecten te verwijderen

Bah, al die vieze insecten op de voorruit. Gewoon even voorweken door een natte doek op de ruit te leggen. Of doe een sinaasappelnetje om de spons. Je haalt de insecten er dan heel makkelijk af.

9

Maak autobanden schoon met cola

Uw autobanden kunt u natuurlijk met een speciale reiniger schoonmaken. Maar oma gebruikt gewoon cola. Dat werkt prima en is goed voor de portemonnee.

Vogelpoep op auto

Vogelpoep? Oma weet raad

Uw auto is net schoon en ineens vliegt er een grote zwerm meeuwen over uw auto. Niet getreurd! Oma weet hoe ze vogelpoep van de auto moet wassen.

Speciaal aanbevolen