Tips voor een schone auto

Binnenkant of buitenkant auto schoonmaken

Wilt u vlekken in het interieur van uw auto schoonmaken? Poets deze met schoonmaakazijn of Vanish. Hardnekkige vlekken in de bekleding kunt u te lijf gaan met garagezeep. Hard voor de vlekken, maar zacht genoeg om de bekleding niet te beschadigen.

Leg wasdrogerdoekjes onder de voorstoelen of de achterbank.Of zet een bakje gevuld met koffiedik of zuiveringszout (baking soda) in de kofferbak. Dit neemt de vieze luchtjes op.

De auto gewassen? Vul een emmer water met een dopje glansspoelmiddel voor de vaatwasser. Ook schoonmaakazijn werkt goed. Spoel hier de auto mee af. Nadrogen hoeft niet, uw auto droogt glanzend en streeploos op.

Met een emmer water, een spons en wat afwasmiddel komt u een heel eind. Zijn uw autoruiten erg vet? Doe er dan een beetje pure alcohol of citroenzuur bij. Gebruik geen ammoniak. Dit kan het rubber om uw ruit beschadigen. Wrijf de ruit droog met een katoenen doek of zeem die geen pluizen achterlaat.

Vogelpoep staat niet alleen vies, het is ook schadelijk voor de autolak. Zuur uit de poep veroorzaakt lelijke plekken. Haal vogelpoep daarom zo snel mogelijk weg met een zachte, vochtige doek. Is de poep al ingedroogd, week het dan eerst los door er een natte krant op te leggen. Verwijder daarna voorzichtig de poep. Zaadjes kunnen de laklaag ook beschadigen.

Vieze insecten op de voorruit of bumper? Doe een sinaasappelnetje om een spons en de ruiten blinken weer! De laklaag heeft meer zorg nodig. Leg een paar hete doeken op de vieze plekken, even inweken, afnemen met een vochtige spons en de auto is als nieuw!

Een tandenborstel, wattenstaafjes, cocktailprikkers of een nagelborstel zijn handig bij het schoonmaken van lastige hoekjes en kieren in de auto. De naden van de bekleding bijvoorbeeld. Of de hoekjes van de middenconsole. Met deze hulpjes blijft er geen vuiltje achter!