De noodhamer

Nog een paar tips

Als u meerdere noodhamers plaatst, kan iedereen in de auto er 1 pakken als dat nodig is. Ook hier gaat de gouden vuistregel op: is de hamer uit de houder te nemen zonder van de stoel los te komen? Dan zit hij op de juiste plek. 
Vaak zit er een bijgeleverde houder bij een veiligheidshamer. Maak de hamer daarin vast. Dan blijft de hamer op zijn plek zitten als u hard remt of een ongeluk krijgt.
Veel noodhamers hebben een gordelmes aan de onderkant. Dat kan een redding zijn als u de gordel niet meer los kunt klikken. Leg het mes tegen de gordel en trek aan de veiligheidshamer. Zo kunt de gordel doorsnijden. 
Veel mensen leggen de noodhamer in het dashboardkastje. Dat lijkt een goede plek. En de hamer is mooi opgeruimd. Maar u kunt er vanaf de bestuurdersstoel niet bij zonder van de stoel los te komen. Bovendien kan het dashboardkastje klemmen na een ongeluk
Roep regelmatig 'it’s hammertime’ in de auto en doe de noodhamertest. Is de noodhamer te bereiken zonder van de stoel los te komen? Rechte rug in de stoel, gestrekte arm. Kunt u erbij, dan zit u altijd goed.