Onderweg
Onderweg

Kleine schade aan auto: opgeven of niet?

Kleine autoschades kunnen u duur komen te staan. U kunt de schade natuurlijk opgeven. Maar soms is het goedkoper om de schade zelf te betalen.

  • 14 sep 2017
  • 3 minuten
  • 0

Kleine schade niet altijd gedekt

Mensen denken vaak dat een autoverzekeraar schade altijd uitkeert. Maar bent u WA-verzekerd, dan dekt uw autoverzekering meestal alleen schade die u aan anderen veroorzaakt. Vandalisme, diefstal en inbraak zijn niet gedekt. Met een WA+ Beperkt Casco Autoverzekering kunnen schade aan anderen, ruitschade, diefstal en inbraak gedekt zijn, maar ook schade door brand, storm en natuur. Met een Allrisk Autoverzekering bent u vaak ook voor aanrijding en vandalisme verzekerd.

Verlies schadevrije jaren

Kleine schade aan uw auto, zoals krasjes, deukjes en afgetrapte spiegels, kan u duur komen te staan. U kunt de autoschade natuurlijk opgeven aan uw Allrisk Autoverzekering. Maar soms is het goedkoper om de schade zelf te betalen. U valt namelijk meestal terug op de bonus-malusladder. U verliest dan schadevrije jaren. En dit zorgt ervoor dat de premie voor uw autoverzekering stijgt. Heeft u een No-claimbeschermer? Dan kunt u 1 schade melden, zonder dat uw korting of premie hoeft te veranderen.

Laatste artikelen

Auto's voor tolpoort

Vakantie in het buitenland eist tol

Lees meer
Rijden met een te lage bandenspanning

Nederlanders rijden met te lage bandenspanning

Lees meer

Laat kleine schade herstellen

Wilt u kleine schade aan uw auto laten herstellen? Vraag offertes op bij schadeherstelbedrijven. Dat kan via het schadenetwerk van Centraal Beheer. Vergelijk de reparatiekosten met de verhoging van de autoverzekeringspremie als u de schade zou opgeven. Het is soms goedkoper om een kleine schade uit eigen zak te betalen.

Schade aan de auto