Onderweg
Onderweg

Kleine schade aan auto: opgeven of niet?

Kleine autoschades kunnen u duur komen te staan. U kunt de schade natuurlijk opgeven. Maar soms is het goedkoper om de schade zelf te betalen.

  • 14 sep 2017
  • 3 minuten
  • 0

Kleine schade niet altijd gedekt

Mensen denken vaak dat een autoverzekeraar schade altijd uitkeert. Maar bent u WA-verzekerd, dan dekt uw autoverzekering meestal alleen schade die u aan anderen veroorzaakt. Vandalisme, diefstal en inbraak zijn niet gedekt. Met een WA+ Autoverzekering kunnen schade aan anderen, ruitschade, diefstal en inbraak gedekt zijn, maar ook schade door brand, storm en natuur. Met een Allrisk Autoverzekering bent u vaak ook voor aanrijding en vandalisme verzekerd.

Verlies schadevrije jaren

Kleine schade aan uw auto, zoals krasjes, deukjes en afgetrapte spiegels, kan u duur komen te staan. U kunt de autoschade natuurlijk opgeven aan uw Allrisk Autoverzekering. Maar soms is het goedkoper om de schade zelf te betalen. U valt namelijk meestal terug op de bonus-malusladder. U verliest dan schadevrije jaren. En dit zorgt ervoor dat de premie voor uw autoverzekering stijgt. Heeft u een No-claimbeschermer? Dan kunt u 1 schade melden, zonder dat uw korting of premie hoeft te veranderen.

Laatste artikelen

Fiets aan de gracht

Fiets kwijt? Vind hem sneller terug!

Lees meer
Wintersport kinderen

Wintersport: hoe blijft het gezellig in de auto?

Lees meer
Auto opanmaken

Auto wegdoen: inruilen, verkopen of slopen?

Lees meer

Laat kleine schade herstellen

Wilt u kleine schade aan uw auto laten herstellen? Vraag offertes op bij schadeherstelbedrijven. Dat kan via het schadenetwerk van Centraal Beheer. Vergelijk de reparatiekosten met de verhoging van de autoverzekeringspremie als u de schade zou opgeven. Het is soms goedkoper om een kleine schade uit eigen zak te betalen.
Schade aan de auto