Kleine schade aan auto

Kleine schade aan auto: opgeven of niet?

Kleine autoschades kunnen u duur komen te staan. U kunt de schade natuurlijk opgeven. Maar soms is het goedkoper om de schade zelf te betalen.

Onderweg 14 sep 2017 3 minuten

Kleine schade niet altijd gedekt

Mensen denken vaak dat een autoverzekeraar schade altijd uitkeert. Maar bent u WA-verzekerd, dan dekt uw autoverzekering meestal alleen schade die u aan anderen veroorzaakt. Vandalisme, diefstal en inbraak zijn niet gedekt. Met een WA+ Beperkt Casco Autoverzekering kunnen schade aan anderen, ruitschade, diefstal en inbraak gedekt zijn, maar ook schade door brand, storm en natuur. Met een Allrisk Autoverzekering bent u vaak ook voor aanrijding en vandalisme verzekerd.

Verlies schadevrije jaren

Kleine schade aan uw auto, zoals krasjes, deukjes en afgetrapte spiegels, kan u duur komen te staan. U kunt de autoschade natuurlijk opgeven aan uw Allrisk Autoverzekering. Maar soms is het goedkoper om de schade zelf te betalen. U valt namelijk meestal terug op de bonus-malusladder. U verliest dan schadevrije jaren. En dit zorgt ervoor dat de premie voor uw autoverzekering stijgt. 

Laat kleine schade herstellen

Wilt u kleine schade aan uw auto laten herstellen? Vraag offertes op bij schadeherstelbedrijven. Dat kan via het schadenetwerk van Centraal Beheer. Vergelijk de reparatiekosten met de verhoging van de autoverzekeringspremie als u de schade zou opgeven. Het is soms goedkoper om een kleine schade uit eigen zak te betalen.

Schade aan de auto