auto-inbraak

Autoinbraak: wat moet u doen?

Inbraak in uw auto. Dat is schrikken! Er is flinke schade: een kapotte autoruit en de airbag zijn verdwenen. Wat moet u doen als zoiets u overkomt? Lees onze tips.

Onderweg 9 jun 2017 3 minuten

Raak bij een inbraak niets aan en bel direct de politie

Soms wil de politie sporenonderzoek doen. Daarom is het belangrijk dat u niets aanraakt en eerst met de politie overlegt. De politie maakt na uw aangifte een proces-verbaal. Dit is een verslag waarin de politie de inbraak omschrijft. Ook staat hierin de lijst met spullen die u mist. Het proces-verbaal heeft u nodig als u de schade meldt bij uw verzekeraar.

Maak foto's van de situatie

Foto’s zeggen soms meer dan een omschrijving. Daarom is het handig als u foto’s maakt van de inbraak. U kunt de foto’s meesturen bij de schademelding. Uw verzekeraar ziet dan duidelijk wat de schade is.

Overleg met verzekeraar

Overleg met uw verzekeraar wat u zelf moet regelen en wat zij voor u doen. Heeft u een Autoverzekering bij Centraal Beheer? En heeft u diefstal en inbraak meeverzekerd? Dan regelen wij dat de schade wordt gerepareerd. Bekijk wat onze Autoverzekering bij inbraak verzekert.

Meer gestolen?

Is uw mobiele telefoon gestolen? Of is uw bankpas of creditcard verdwenen? Zorg dan dat u uw telefoon of betaalkaart direct laat blokkeren. Dan kan de inbreker niet ook nog eens uw bankrekening plunderen. Of op uw kosten telefoneren. Ook een tankpas moet u direct laten blokkeren.