Onderweg
Onderweg

Auto kopen? Voorkom een miskoop

Van kapotte koppelingen tot rotte uitlaten. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 7 mensen wel eens een auto heeft gekocht die een miskoop bleek. Gaat u een tweedehands auto kopen? Met deze 6 tips doet u een goede aankoop.

  • 2 okt 2017
  • 4 minuten
  • 0

Neem iemand mee 

Het is fijn om iemand mee te nemen die verstand van auto’s heeft. Altijd handig, een automonteur in uw kennissenkring.

Verstandig een auto kopen

Zelf kunt u ook op een aantal dingen letten. Zo weet u zeker dat u geen miskoop doet als u een auto koopt.

Auto kopen? Onze 6 tips

Zo voorkomt u een kat in de zak

1

Bekijk van tevoren wat uw maandelijkse kosten zijn  

De autoverzekering van een snelle auto is vaak duurder dan voor eentje met minder pk's. Een diesel is duurder in wegenbelasting dan een benzineauto. En hoeveel verbruikt de nieuwe auto? Met de kentekencheck van Centraal Beheer weet u het.

2

Kijk naar het onderhoud van de auto

Zitten er wel onderhoudsboekjes bij de auto? Hierin ziet u welke reparaties er zijn gedaan. Een auto zonder onderhoudsboekjes blijkt vaak een miskoop te zijn.

3

Een keuringsstation kan uw auto keuren 

Met een aankoopkeuring wordt uw auto grondig bekeken. Gaat u met de auto een proefrit maken? Rijd dan naar een autogarage die een aankoopkeuring aanbiedt. Een automonteur onderzoekt uw auto dan nauwkeurig. Vraag vooraf naar de kosten hiervan.

4

Start de auto en luister naar de motor

Slaat de motor niet goed aan? Dan kan de startmotor kapot zijn. Hoort u een tikkend geluid? Dan kan er motorschade zijn. Open de motorkap en kijk of het motorblok schoon is. Te schoon is ook niet goed. Soms probeert de verkoper zo problemen te verbergen.

5

Let op de kleur rook die uit de uitlaat komt 

Als er witte rook uit de uitlaat komt terwijl de auto koud is, is dit geen probleem. Is de rook nog steeds wit als de auto warm is? Dan kan er iets mis zijn. Zwarte rookpluimen kunnen betekenen dat de auto te veel olie verbruikt.

6

Vervang oude banden 

Hoeveel profiel hebben de banden van de auto die u wilt kopen? Is het minder dan 3 mm, vraag dan of u nieuwe krijgt. Let er bij een proefrit ook altijd op of de auto naar 1 kant trekt. Of dat het stuurt trilt. Misschien moeten de wielen worden afgesteld.

Autopech pechhulp

Pechhulp voor uw auto

Veel plezier met uw nieuwe auto. En als u toch een keer pech krijgt, dan rekent u op Pechhulp Nederland van Centraal Beheer.

Speciaal aanbevolen