Onderweg
Onderweg

Zijn mijn auto-accessoires ook verzekerd? 

Auto's zijn steeds moeilijker te stelen. Daarom vonden dieven een nieuwe manier om geld te verdienen: diefstal van auto-accessoires. Wilt u weten welke accessoires uw autoverzekering vergoedt? Wij geven u antwoord uit Apeldoorn.

  • 25 okt 2017
  • 4 minuten
  • 0

Accessoires verzekeren

Heeft u bij ons een WA+ Beperkt Casco of een All Risk Autoverzekering? Dan zijn al uw auto-accessoires onbeperkt meeverzekerd. Auto-accessoires zijn alle onderdelen die u of de vorige eigenaar gemonteerd heeft aan de auto. Dit zijn dus aanpassingen aan uw auto die niet standaard zijn. Dit zijn bijvoorbeeld de alarminstallatie, lichtmetalen velgen, een ingebouwde autoradio, leren bekleding, een fietsendrager en een trekhaak. Accessoires die niet wettelijk zijn toegestaan zijn niet verzekerd. Bijvoorbeeld een radarverklikker.

Schade aan accessoires

Bij schade aan uw accessoires gelden dezelfde regels als bij schade aan uw auto. Heeft u schade aan uw lichtmetalen velgen? Of hebben dieven uw autoradio te pakken? Dan gelden dezelfde voorwaarden als bij schade aan uw auto. Is uw auto niet meer te repareren (total loss) en krijgt u alleen de dagwaarde van de auto vergoed? Dan krijgt u dit ook voor de accessoires. Wordt de schade gerepareerd? Dan worden ook de reparatiekosten van uw auto-accessoires vergoed.

Laatste artikelen

Motorkap checken

Help! Mijn auto maakt een raar geluid

Lees meer
Handen aan het stuur

Autoverzekering? Niet voor iedereen verplicht!

Lees meer
Kleine kras op auto

Kleine schade aan auto: opgeven of niet?

Lees meer

Accessoires goed verzekerd

Een aanhangwagen, boot- of paardentrailer is geen accessoire. Ook niet als deze altijd achter uw auto hangt. Wilt u deze goed beschermen? Zorg dan voor een aanhangwagenverzekering. Uw aanhangwagen, paarden- of boottrailer is dan onderweg en in de stalling verzekerd. De accessoires van uw aanhanger of trailer zijn standaard meeverzekerd in deze verzekering.

Auto met caravan