Pensioen

Bij Centraal Beheer

Welkom!

U heeft via uw (ex) werkgever een pensioen bij Centraal Beheer. Hier vindt u alle belangrijke informatie bij elkaar. Wel zo makkelijk!

 • Duidelijke uitleg over uw pensioenregeling
 • Antwoord op veelgestelde vragen
 • Webinar "Bijna met pensioen"

Bekijk de webinar Inloggen Mijn Centraal Beheer

Bel ons gerust met vragen: (055) 579 44 88

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur. We helpen u graag!

Wat is pensioen?

U kunt op 3 verschillende manieren pensioen krijgen in Nederland.

 • Algemene Ouderdomswet (AOW). Iedereen die in Nederland woont, krijgt dit automatisch.
 • Het pensioen dat u via uw werkgever opbouwt. Bijna alle werkgevers bieden hun werknemers een pensioenregeling aan.
 • De verzekeringen of bankspaarproducten die u zelf afsluit voor uw oude dag. Gaat u met pensioen? Dan krijgt u uw opgebouwde pensioen van alle 3 de manieren.

Heeft u de AOW-leeftijd bereikt? Dan krijgt u een basisinkomen van de overheid. U berekent hier wat uw AOW-leeftijd is. Dat is voor iedereen anders. Maar de leeftijd is minstens 67 jaar. U krijgt de uitkering tot u overlijdt.

De hoogte van de AOW-uitkering is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Het is niet afhankelijk van of u werkt of niet. Heeft u in het buitenland gewoond? Dan kan het zijn dat u een minder hoge uitkering van de AOW krijgt.

U leest in uw Pensioen 1-2-3, uw Uniform Pensioenoverzicht of op www.mijnpensioenoverzicht.nl welk soort pensioenregeling u heeft.

U krijgt een uitkering via een werkgeverspensioen in verschillende situaties:

 • U gaat zelf met pensioen.
 • Uw partner overlijdt.
 • Uw ouder overlijdt.

U leest in uw polis of in de polis van uw ouder of partner of u deze uitkeringen krijgt.

U kunt uzelf extra verzekeren

Krijgt u geen nabestaanden uitkering? Dan kunt u zich hiervoor verzekeren. U kunt u ook verzekeren voor arbeidsongeschiktheid. U bouwt dan nog steeds pensioen op als u arbeidsongeschikt bent, zonder dat u premie betaalt.

Wij sturen u elk jaar een Uniform Pensioenoverzicht (UPO)

In het UPO staat:

 • wat u tot nu toe aan pensioen heeft opgebouwd;
 • hoeveel pensioen u krijgt als u bij uw werkgever in dienst blijft tot u met pensioen gaat;
 • waar u voor verzekerd bent.

Op Mijn Pensioenoverzicht ziet u een overzicht van al uw opgebouwde pensioenen. Dus ook van uw pensioen bij vorige werkgevers.

U kunt zelf bijsparen voor uw oude dag. Bijvoorbeeld met lijfrenten, koopsommen en levensverzekeringen. Maar ook met een gouden handdruk en stamrecht. Dit zijn vormen van uitgesteld loon. Hier betaalt u geen belasting over tot uw pensioen ingaat.

U kunt het gespaarde geld gebruiken om bijvoorbeeld uw pensioengat te vullen. Dat heeft u als u te weinig pensioen via een werkgever heeft opgebouwd. Of als u minder AOW krijgt omdat u bijvoorbeeld in het buitenland heeft gewoond. U kunt het ook gebruiken om eerder met pensioen te gaan.

In het filmpje hieronder ziet u op welke manier u pensioen opbouwt in Nederland.

Extra pensioen opbouwen

Is uw pensioenregeling een Flexibel Renteniers Plan? Dan kunt u pensioen aanvullen binnen uw pensioenregeling. De overheid bepaalt hoeveel pensioen u maximaal kunt opbouwen. Wilt u weten of u uw pensioen kunt aanvullen? Neem dan even contact met ons op. Of vraag een offerte aan. Gaat u akkoord met onze offerte? Dan houdt uw werkgever iedere maand het bedrag in op uw salaris. Hij betaalt dit bedrag aan ons.

Is uw bruto jaarloon hoger dan € 101.519,-? Dan mag u niet meer fiscaal vriendelijk extra pensioen opbouwen. Dit staat in de nieuwe pensioenwetgeving die geldt vanaf 1 januari 2015. Daarvoor bieden wij u het Extra Werknemer Pensioen. Met deze collectieve netto pensioenoplossing blijft u met een jaarloon boven € 101.519,- toch verzekerd voor uw pensioen. Informeer bij uw werkgever of hij deze pensioenregeling ook voor u heeft geregeld.

U kunt belastingvriendelijk sparen met een lijfrenteproduct. Hiermee spaart u een bedrag dat u later kunt gebruiken als aanvulling op uw AOW of pensioen. Bij Centraal Beheer kunt u sparen via een bankproduct en via een verzekeringsproduct.