Pensioen

Bij Centraal Beheer

U heeft via uw (ex) werkgever een pensioen bij Centraal Beheer. Hier vindt u alle belangrijke informatie bij elkaar. Wel zo makkelijk!

  • Duidelijke uitleg over uw pensioenregeling
  • Antwoord op veelgestelde vragen
test

Bel ons gerust met vragen: (055) 579 44 88

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur. We helpen u graag!

Wat is pensioen?

U kunt op 3 verschillende manieren pensioen krijgen in Nederland.

  • Algemene Ouderdomswet (AOW). Iedereen die in Nederland woont, krijgt dit automatisch.
  • Het pensioen dat u via uw werkgever opbouwt. Bijna alle werkgevers bieden hun werknemers een pensioenregeling aan.
  • De verzekeringen of bankspaar­producten die u zelf afsluit voor uw oude dag. Gaat u met pensioen? Dan krijgt u uw opgebouwde pensioen van alle 3 de manieren.
Heeft u de AOW-leeftijd bereikt? Dan krijgt u een basisinkomen van de overheid. U berekent hier wat uw AOW-leeftijd is. Dat is voor iedereen anders. U krijgt de uitkering tot u overlijdt.

De hoogte van de AOW-uitkering is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Het is niet afhankelijk van of u werkt of niet. Heeft u in het buitenland gewoond? Dan kan het zijn dat u een minder hoge uitkering van de AOW krijgt.
U leest in uw Pensioen 1-2-3, uw Uniform Pensioenoverzicht of op www.mijnpensioenoverzicht.nl welk soort pensioenregeling u heeft.

Wij sturen u elk jaar een Uniform Pensioenoverzicht (UPO)

In het UPO staat:

  • wat u tot nu toe aan pensioen heeft opgebouwd;
  • waar u voor verzekerd bent.

Op Mijn Pensioenoverzicht ziet u een overzicht van al uw opgebouwde pensioenen. Dus ook van uw pensioen bij vorige werkgevers.

U kunt zelf bijsparen voor uw oude dag. Bijvoorbeeld met lijfrenten, koopsommen en levensverzekeringen. Maar ook met een gouden handdruk en stamrecht. Dit zijn vormen van uitgesteld loon. Hier betaalt u geen belasting over tot uw pensioen ingaat.

U kunt het gespaarde geld gebruiken om bijvoorbeeld uw pensioengat te vullen. Dat heeft u als u te weinig pensioen via een werkgever heeft opgebouwd. Of als u minder AOW krijgt omdat u bijvoorbeeld in het buitenland heeft gewoond. U kunt het ook gebruiken om eerder met pensioen te gaan.

Extra pensioen opbouwen

Is uw pensioenregeling een Flexibel Renteniers Plan? Dan kunt u pensioen aanvullen binnen uw pensioenregeling. De overheid bepaalt hoeveel pensioen u maximaal kunt opbouwen. Wilt u weten of u uw pensioen kunt aanvullen? Neem dan even contact met ons op. Of vraag een offerte aan. Gaat u akkoord met onze offerte? Dan houdt uw werkgever iedere maand het bedrag in op uw salaris. Hij betaalt dit bedrag aan ons.

Is uw bruto jaarloon hoger dan € 110.111,- (2020)? Dan mag u boven dit bedrag uw pensioen niet aanvullen binnen het Flexibel Renteniers Plan. Daarvoor bieden wij u het Extra Werknemer Pensioen. Met deze collectieve netto pensioenoplossing blijft u met een jaarloon boven € 110.111,- (2020) toch verzekerd voor uw pensioen. Informeer bij uw werkgever of hij deze pensioenregeling ook voor u heeft geregeld.

U vindt hier een voorbeeld van de Pensoen123 van het EWP.

U kunt belasting­vriendelijk sparen met een lijfrenteproduct. Hiermee spaart u een bedrag dat u later kunt gebruiken als aanvulling op uw AOW of pensioen. Bij Centraal Beheer kunt u sparen via een bankproduct en via een verzekerings­product.