De hypotheken van Centraal Beheer

In de loop der jaren

Alles verandert. Ook onze hypotheken. Ruim 20 jaar geleden begonnen we bij Achmea Bank N.V. met de Centraal Beheer Basis en Plus Hypotheek. Klanten die tussen 2016 en 2020 een hypotheek afsloten, kregen een Centraal Beheer Thuis Hypotheek. En tegenwoordig bieden we nieuwe klanten de Centraal Beheer Leef Hypotheek van Achmea Hypotheken B.V. aan. 

Wie een nieuwe hypotheek afsluit, let natuurlijk op de rente. Maar ook voor de meeste mensen die al een hypotheek hebben, is de rente belangrijk. Want bij het kiezen van een nieuwe rentevastperiode krijgt u de rente van dat moment. En dus een nieuw maandbedrag.

Welke rente krijgt u?

Welke rente u krijgt bij een nieuwe rentevastperiode hangt af van de rentestand op dat moment. En van welke hypotheek u heeft. Er zijn 2 redenen voor eventuele renteverschillen.

Andere voorwaarden
De voorwaarden van onze hypotheken verschillen. De voorwaarden van de Plus Hypotheek zijn bijvoorbeeld gunstiger dan die van de andere hypotheken. Dat verklaart waarom de rente van de Plus Hypotheek hoger kan zijn dan de rente van bijvoorbeeld de Leef Hypotheek.   

Meerdere geldverstrekkers
Het geld voor onze hypotheken komt niet van Centraal Beheer zelf. Het komt van andere Achmea-onderdelen of externe investeerders. Zo is het geld van onze Basis, Plus en Thuis Hypotheek afkomstig van Achmea Bank N.V. En het geld van onze Leef Hypotheek komt van een investeringsplatform: Achmea Hypotheken B.V. Aan dat platform nemen ook externe investeerders deel, zoals pensioenfondsen, verzekeraars en goede doelen. Met de investeerders van het platform zijn andere afspraken gemaakt dan met Achmea Bank N.V.

verschillende hypotheken Centraal Beheer

U houdt de hypotheek die u heeft

Het is niet mogelijk om bijvoorbeeld uw Thuis Hypotheek of Basis Hypotheek in te ruilen voor een Leef Hypotheek. U houdt de hypotheek die u afgesloten heeft. Dat is wat u met Centraal Beheer heeft afgesproken toen u de hypotheek afsloot. Die afspraken gelden voor de hele looptijd. 

Wil u uw hypotheek verhogen? Of een 2e hypotheek afsluiten? Ook dat doet u binnen de hypotheek die u heeft. Heeft u bijvoorbeeld een Basis Hypotheek? Dan gelden de voorwaarden en de rente van de Basis Hypotheek ook voor een verhoging of een 2e hypotheek. Er is 1 uitzondering. Als u een Plus Hypotheek heeft, gelden bij een verhoging of 2e hypotheek de voorwaarden en de rente van de Basis Hypotheek.
Bekijk uw hypotheek