Woonverzekeringen

Verzekerd voor de financiële risico’s voor uw eigen huis

Koopt u een huis, dan kunt u verschillende verzekeringen afsluiten. Een overlijdens­risico­verzekering kan gekoppeld worden aan een hypotheek. De opstal- en inboedelverzekering zijn voor uw huis bedoeld en een aansprakelijkheids­verzekering, arbeids­ongeschiktheids­verzekering, werkeloosheids­verzekering zijn algemene verzekeringen voor financiële risico’s.
Checklist verhuizen

Overlijdens­risico­verzekering: Verzekering gekoppeld aan een hypotheek

Een Overlijdens­risico­verzekering draagt eraan bij dat uw partner, kinderen of andere nabestaanden uw hypotheek kunnen blijven betalen of aflossen als u bent overleden. Soms verplicht een hypotheek­verstrekker een ORV. Bij Centraal Beheer is deze niet verplicht. Maar het kan toch verstandig zijn om deze af te sluiten.

Opstalverzekering: Verzekeringen voor uw huis

Met een Opstal­verzekering verzekert u schade aan uw woning en tuin. Bijvoorbeeld schade die ontstaat door brand of inbraak. Ook uw schuur, garage, carport en tuin zijn verzekerd. En zelfs uw bedrijfsruimte aan huis. Een opstal­verzekering is vaak vereist bij het afsluiten van een hypotheek.

Inboedelverzekering: Verzekering voor uw huis

Met een Inboedel­verzekering verzekert u de losse spullen in uw huis. Bijvoorbeeld uw bank.

Aansprakelijkheidsverzekering: Verzekering voor financieel risico

Met een Aansprakelijkheids­verzekering bent u goed verzekerd als u schade aan de spullen van een ander veroorzaakt. Of als iemand door u gewond raakt. De Aansprakelijkheids­verzekering geldt voor u en de mensen (en huisdieren) met wie u samenwoont.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering: Verzekering voor financieel risico

Een Arbeids­ongeschiktheids­verzekering (AOV) draagt eraan bij dat u niet zonder inkomen komt te zitten als u niet kunt werken. U kunt daarmee uw lopende financiële verplichtingen, zoals de hypotheekbetaling, gewoon blijven betalen.

Werkloosheids­verzekering: Verzekering voor financieel risico

Als u werkloos wordt, krijgt u meestal een WW-uitkering. Maar wat als deze uitkering ophoudt en u nog steeds werkloos bent? U kunt hiervoor een werkloosheids­verzekering afsluiten. Deze verzekering draagt eraan bij dat u de kosten van de hypotheek kunt blijven betalen.