Energielabel

Geeft aan hoe energiezuinig uw huis is

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een huis is. Het varieert van A tot G. Woningen met een A-label zijn het energiezuinigst. Woningen met een G-label zijn het minst energiezuinig. Bij de verkoop van een huis is een definitief energielabel nodig. Een definitief label laat ook zien welke energiebesparende maatregelen er mogelijk zijn.

U koopt een huis

Hoe groener het energielabel, hoe energiezuiniger het huis. U kunt direct al energiebesparende maatregelen toepassen en meenemen in uw hypotheek als u uw energielabel wilt verbeteren. Of er subsidie voor aanvragen. Controleer welk energielabel een huis heeft. Afhankelijk van het energielabel van uw woning kunt u extra lenen. Neem contact op met een adviseur om de mogelijkheden te bespreken.

U verkoopt uw huis

U moet bij de overdracht van uw woning een definitief energielabel overhandigen aan de koper. Een definitief energielabel voor een eengezinswoning kost tussen de € 250,- en € 500,-. Hiervoor schakelt u een energieadviseur in. Een energielabel blijft 10 jaar geldig.

Geen energielabel nodig bij monumenten

Verkoopt u een monument, dan is een energielabel niet verplicht. En er zijn nog een paar uitzonderingen. Deze leest u op de website van de overheid.

Duurzaam wonen met zonnepanelen of isolatie

Wilt u uw huis duurzamer maken en energie besparen? Zonnepanelen of woningisolatie zijn dan goede opties. Met onze online scan ziet u meteen de mogelijkheden. En krijgt u een inschatting van de kosten en besparing.

Doe de scan

Vraag uw energielabel aan via Centraal Beheer

Wilt u uw huis verkopen? Dan moet u een geldig energielabel hebben. Centraal Beheer zorgt ervoor dat u uw energielabel snel in huis heeft. Daarvoor werken we samen met een betrouwbare en snelle partner: Huiskeur. Deze voert de keuring binnen 3 weken uit. En snel daarna heeft u het officiële energielabel op zak. Zo weet u zeker dat u voor de verkoop een geldig energielabel heeft.
Energielabel aanvragen