Tips bij een aanrijding

Een aanrijding met uw auto. Het is gebeurd voordat u er erg in heeft. U zag die auto niet aankomen. Of misschien maakt een andere bestuurder schade aan uw auto. Wat moet u doen bij een aanrijding? Gebruik deze tip

Ga naar een veilige plek

Parkeer uw auto zo veilig mogelijk. Spreek met de bestuurder van de andere auto af om even naar een parkeerplaats in de buurt te gaan. Lukt het niet om met uw auto te rijden? Zet 'm dan zoveel mogelijk langs de kant van de weg. Zet de knipperlichten aan en plaats een gevarendriehoek op ongeveer 30 meter van uw auto.

Meld de autoschade

Staat u veilig? Dan is de volgende stap om uw schade te melden. De makkelijkste manier om de schade te melden is met uw telefoon. Bijvoorbeeld via 'Mobielschademelden'. Dat is een app of website waarin u alle informatie zet. Bijna alle verzekeraars doen hieraan mee. U doorloopt in elk geval deze stappen. Ook als u een papieren schadeformulier invult.

  • Maak foto’s
    Met foto’s u heeft bewijs van de schade. Maak foto’s voordat u uw auto verplaatst. U kunt de foto’s meesturen met de schademelding. Uw verzekeraar ziet dan duidelijk wat de schade is.
  • Noteer gegevens van getuigen
    Zijn er andere mensen die de aanrijding hebben gezien? Noteer dan hun naam, adres, telefoonnummer of e-mailadres. Misschien heeft u hen nodig als getuigen. Mensen die bij u of bij de andere bestuurder in de auto zitten, mogen ook getuigen.
  • Meld de aanrijding samen
    Samen geeft u aan wat er is gebeurd. U vult uw gegevens in. Wat de schade is. Of er verwondingen zijn, wie van welke kant kwam. Alles ingevuld? Controleer het samen goed. Via Mobielschademelden krijgt u aan het einde allebei de hele schademelding. U kunt dus allebei alles nalezen. Meldt u de schade via het Europees Schadeformulier? Vergeet niet om allebei te ondertekenen!

Autoschade melden bij uw verzekeraar

Gebruikt u Mobielschademelden? Dan wordt de schade voor u gemeld bij uw verzekeraar. Liever zelf contact opnemen? Als u verzekerd bent bij Centraal Beheer kan dat op 3 manieren. Gebruik onze Centraal Beheer app, meld het online of bel: (055) 579 8250.

Regel hulp

Kunt u niet meer verder rijden met uw auto? Vaak kan uw verzekeraar u helpen en een sleepauto regelen. Met de Autoverzekering van Centraal Beheer bent u verzekerd voor hulpverlening na een aanrijding.

De politie bellen

Bel de politie als er bijvoorbeeld iemand gewond is. Of 1 van de auto's een buitenlands kenteken heeft. Maar ook als iemand na het ongeval is doorgereden. Of als u denkt dat iemand gedronken heeft.