Wat kost een verhuizing?

Gaat u binnenkort verhuizen en bent u benieuwd wat een verhuizer kost en wat de prijs van een verhuizing maakt? Ontdek in dit artikel hoe de prijs bepaald wordt. 
Iedere verhuizing is anders en daardoor ook de prijs. De prijs hangt af van een aantal verschillende factoren. Denk aan volume en afstand.
Christiaan van der Ent, CEO van verhuisbedrijf Top Movers – Van Der Ent 
Christiaan van der Ent

Het volume bepaalt voor een groot gedeelte de prijs

“Weinig spullen, weinig kosten. Klanten die minder willen uitgeven aan de verhuizing kiezen er vaak voor om alleen grote onderdelen, zoals kasten, bedden en banken te laten verhuizen. Klanten die gaan voor gemak, kiezen voor een complete verhuizing. Dan worden ook de kleine spullen die in dozen zitten en overige losse spullen, meegenomen. Zelf dozen en kleine spullen verhuizen met een eigen auto of een busje, maakt de prijs natuurlijk een stuk lager.”

Afstand; hoe ver moet er gereden en gelopen worden  

“Een ander onderdeel dat veel invloed op de uren en dus de prijs heeft, is de afstand. Natuurlijk de afstand tussen het oude en het nieuwe huis, maar ook de afstand tussen het huis en de verhuiswagen. Kan de verhuiswagen niet dichtbij parkeren, dan duurt de verhuizing langer en zijn de kosten dus hoger”, zegt Christiaan.

Begane grond of 12 hoog 

“Ook de indeling, ligging en hoogte van de woning hebben invloed op de tijd”, zegt Christiaan. “Een verhuizing van een eengezinswoning op de begane grond is veel eenvoudiger en dus sneller dan een verhuizing op 12 hoog met slechts 1 lift.”

Keuzes voor extra gemak 

“Willen klanten gemak, dan zijn er extra keuzes. Denk aan het laten inpakken van de spullen door de verhuizers en het (de-)monteren van kasten en bedden”, geeft Christiaan aan. “En kunt u niet meteen in uw nieuwe huis? Dan kunt u uw inboedel gemakkelijk en veilig laten opslaan bij ons. Al deze keuzes geven gemak, maar zijn van invloed op de prijs van de verhuizing”. 

Tips om te besparen

Wilt u geld besparen op uw verhuizing? Alles valt of staat bij een goede voorbereiding! Bekijk hieronder een aantal tips:
  • Ruim op! Ga van tevoren door al uw spullen, ruim op en gooi of geef weg wat u niet gebruikt. Vergeet de vliering en de ruimte achter de schotten niet, daar staan vaak meer spullen dan u verwacht.  Lees hier meer tips over opruimen en ontspullen.  

  • Verhuis zelf uw losse en kleine spullen.
  • Demonteer vooraf al zoveel mogelijk meubelen.
  • Zorg op de dag van de verhuizing dat alle sleutels, schroeven en belangrijke papieren in 1 tas of doos zitten. Zo grijpt u niet mis en voorkomt u lange zoektochten.