Verzuimbeleid

Verzuimbeleid: wat is het?

Een verzuimbeleid is een document met alle stappen die u als werknemer en uw zieke medewerker moet doorlopen. Dit document dient u als bedrijf zelf te verzorgen. En wat u meldt in uw verzuimbeleid moet aansluiten bij de stappen uit de Wet verbetering poortwachter.

HR 21 okt 2020 5 minuten

Uw verzuimbeleid moet passen bij uw bedrijf

Ook moet het verzuimbeleid passen bij uw bedrijf. Wat voor type bedrijf heeft u? Werken uw medewerkers op het kantoor, of juist in de productie? Wat is de grootte van uw bedrijf? En wat is de bedrijfscultuur? En niet heel onbelangrijk: hoe ziet u het verzuim graag zelf geregeld?

Is een verzuimbeleid verplicht?

Een verzuimbeleid is verplicht. Dit staat gemeld in het Arbeidsomstandighedenbesluit art. 2.9. U als werkgever moet een ziekteverzuimbeleid hebben dat bijdraagt aan de gezondheid van uw medewerkers.

Wat staat er in een verzuimbeleid?
Een verzuimbeleid bestaat uit verschillende onderdelen, zoals wat te doen bij ziekte? En welke preventiemaatregelen neemt u? We leggen stap voor stap de onderdelen uit.

Maak uw verzuimcijfers inzichtelijk
Tot slot; meten is weten! Houd alle verzuim goed bij en analyseer. Hoe ziet het verzuim van de afgelopen periode eruit? Waar zit de pijn in uw bedrijf? Op basis van analyses kunt u uw verzuimbeleid aanpassen en nieuwe doelen stellen

Verzuimbeleid

Hulp nodig bij verzuim?

Het kan zijn dat u voor het eerst te maken heeft met een langdurig zieke medewerker. Of dat u medewerkers aanneemt en ook alles rondom verzuim alvast goed wilt regelen. Wat uw situatie ook is, wij hebben een passende oplossing.