Thuis
Thuis

Zo bespaart u kosten bij een verbouwing

Deze 3 zaken weet u zeker als u gaat verbouwen. Uw huis wordt mooier. Het zorgt voor veel gedoe. En u betaalt er veel voor. De kosten kunt u echter verlagen. Lees hoe u kunt besparen op verbouwen. 

  • 12 jan 2018
  • 4 minuten
  • 0

Is het wel nodig?

Voordat u alles regelt voor de verbouwing, is het goed om uzelf nog 1 vraag te stellen: is de verbouwing wel nodig? Eerlijk is eerlijk, u kunt het meeste besparen door niet te verbouwen. Maar door de ruimtes aan te passen. Verplaats bijvoorbeeld de meubelen. En schilder de muren eens in een andere kleur.

U kunt veel aanpassen

Uw huis ziet er ook anders uit door alles wat schroeven heeft te vervangen. Bijvoorbeeld de kastdeuren. De deurknoppen. Stopcontacten. Gordijnrails. kunt veel bereiken in korte tijd. En met weinig geld. Maar weet u het zeker? Wilt u gewoon meer ruimte? Met deze stappen kunt u besparen op verbouwen.

Een goedkopere verbouwing

In 6 stappen minder geld uitgeven aan verbouwen 

1

Doe zo veel mogelijk zelf 

Begin met het maken van een plan. Wat wilt u precies veranderen in uw woning? Wat wilt u laten doen? En wat kunt u zelf doen? U kunt meer dan u denkt. Bijvoorbeeld een muurtje slopen. Schilderen. Of afval opruimen. Hoe meer u zelf kunt doen, hoe minder u gaat betalen.

2

Bepaal uw budget

Voordat u een aannemer inschakelt, is het goed om uw budget te bepalen. Wat wilt u maximaal uitgeven aan een verbouwing? Tel hier dan nog 5% bij op. Voor kosten die u niet verwacht. Want die zijn er bijna altijd.

3

Vraag de buren

Misschien willen de buren ook wel net verbouwen. Of iemand van een paar deuren verder. Vraag het even na in de straat. Als er meer verbouwplannen zijn, kunt u samen naar een aannemer gaan. En om korting vragen. De aannemer weet zeker dat hij nog een klus heeft. Hij kan meteen voor 2 klanten materialen kopen. En hij hoeft minder kilometers te maken.

5

Bespaar op bouwmaterialen

Heeft u een aannemer uitgekozen? Maak dan afspraken over de bouwmaterialen. Als u een oud huis heeft, kunt u misschien materialen opnieuw gebruiken. En misschien liggen er in kringloopwinkels en sloopbedrijven nog goede balken en kozijnen. Heeft u toch materialen nodig? Overleg met de aannemer wie ze gaat kopen. Vaak krijgt de aannemer korting bij een bouwmarkt. Maar misschien bent u goedkoper uit bij een andere bouwmarkt. Neem dan wel een ‘boodschappenlijstje’ mee. En houd u daaraan. Zo voorkomt u dat u materialen koopt die u eigenlijk helemaal niet nodig heeft.

4

Vergelijk aannemers

Ga dan op zoek naar een aannemer. Maar kies niet de eerste de beste. Kijk op internet hoe aannemers beoordeeld zijn. Vraag naar referenties. En als u er 3 heeft gekozen, bestudeer dan goed hun offertes. Kijk niet alleen naar de prijs, maar ook naar hoe ze het doen.

6

Spreek een totaalprijs af

Spreek met de aannemer een totaalprijs af. En betaal niet per uur. U weet dan waar u aan toe bent. Zet de afspraken duidelijk op papier. Betaal de totaalprijs niet in een keer. Houd de helft achter voor als de klus erop zit. Zo kunt u onderhandelen als u nog niet helemaal tevreden bent.

Verbouw duurzaam

Als u toch gaat verbouwen, maak uw huis dan meteen duurzaam. Gebruik materialen die u uiteindelijk geld besparen. Isoleer de leidingen, muren, dak en ramen. Misschien is de verbouwing daardoor wel wat duurder. Maar u bespaart hierdoor energie. En dat scheelt in de maandlasten.

Denk aan uw opstalverzekering

Als u uw huis verbouwd heeft, is deze waarschijnlijk meer waard geworden. Als u later uw huis gaat verkopen, is dat mooi meegenomen. Als u bij Centraal Beheer een opstalverzekering afsluit, maakt die hogere waarde voor deze verzekering niet uit. We kennen geen maximaal verzekerd bedrag. U bent dus goed verzekerd.

Speciaal aanbevolen