Als u niet meer kunt betalen

Wij helpen u met een oplossing

U heeft (tijdelijk) minder inkomen. U wordt bijvoorbeeld ontslagen. Of u wordt ziek of raakt arbeidsongeschikt. Of u gaat scheiden. Het kan zijn dat u de vaste lasten niet meer kunt betalen. Dan denkt Centraal Beheer graag met u mee over een oplossing zodat u toch in uw huis kunt blijven wonen.

Hoe kunnen wij u helpen? Dat kan op verschillende manieren

 • Budgetcoach
  In bepaalde gevallen kunnen wij u een budgetcoach aanbieden. De budgetcoach is onafhankelijk en kan u adviseren. Wilt u meer informatie over de budgetcoach? Kijk op www.budgetcoachgroep.nl
 • Betalingsregeling
  Soms is het mogelijk een betalingsregeling te treffen. Er is een betalingsachterstand ontstaan en met de betalingsregeling heeft u weer wat meer ruimte deze in te lopen.
 • Tijdelijke lastenverlaging
  Door tijdelijk minder rente of aflossing te betalen kunt u uw uitgaven tijdelijk verlagen. Dit kan een oplossing zijn als u weet dat u deze betalingen later weer kunt inhalen.
 • Tijdelijke verhuur
  U heeft dubbele woonlasten omdat uw oude woning nog niet is verkocht. Misschien is het dan een oplossing één van de woningen te verhuren. Hiervoor heeft u een vergunning nodig van uw gemeente en toestemming van ons. Wij kunnen samen met u bekijken wat in uw situatie de mogelijkheden zijn.

Heeft u een hypotheek met NHG?

Dan zoekt NHG samen met Centraal Beheer naar een oplossing. Moet u toch uw huis verkopen? En blijft er een schuld over? Dan helpt NHG u in sommige gevallen door deze schuld geheel of gedeeltelijk te betalen.

Hulp bij hypotheekproblemen is maatwerk

Heeft u een betaling voor uw hypotheek gemist of verwacht u een betalingsprobleem?

Het kan iedereen gebeuren dat het financieel even iets minder gaat. Gelukkig is er bijna altijd een oplossing. Heeft u een betaling voor uw hypotheek gemist of verwacht u een betalingsprobleem? Neem contact met ons op om uw situatie te bespreken. Bel ‘Even Apeldoorn’, (055) 57 95 125.

Maakt u zich zorgen over uw hypotheek? Of verandert er iets in uw persoonlijke situatie?

U verliest uw baan, overweegt uit elkaar te gaan. Of u wilt uw huis verkopen dat ‘onder water staat’. Misschien bent u bang voor gedwongen verkoop. Bespreek uw zorgen met ons. Wij willen u hierbij helpen. Bel ‘Even Apeldoorn’, (055) 57 95 127.

Wij raden u altijd aan zo snel mogelijk actie te ondernemen. Wij begrijpen dat het voor u een drempel kan zijn om te praten over financiële problemen. De ervaring leert echter dat problemen vaak beter kunnen worden opgelost als u er snel bij bent. Dus vraag hulp: hoe eerder hoe beter.

Goed om te weten

Geen achterstand, wel zorgen?

Gaat er iets veranderen in uw persoonlijke of financiële situatie? Voorkom betalingsproblemen.

Persoon rekent op papier

Heeft u al een betalingsachterstand?

Neem snel contact met ons op. We zoeken samen met u een oplossing voor de achterstand.

Man doet geld in een potje

Uw woning verkopen met verlies

Soms is verkoop van de woning de beste oplossing bij financiële problemen. Wat komt daar bij kijken?

Lees meer over

Risico-opslag verlagen

Zit er een risico-opslag in uw hypotheekrente? Dat hoeft niet altijd zo te blijven.

Hypotheek online

U vindt alle gegevens van uw hypotheek online. In Mijn Centraal Beheer en in de Centraal Beheer App.

Rente middelen

Eerder profiteren van een lage rente? Dat kan met rentemiddeling of rente-afkoop.