Wegwijs in Arbeidsvoorwaarden editie 22 - 2024

Wegwijs in arbeidsvoorwaarden

Hét naslagwerk voor HR-professionals en ondernemers met personeel!

Bekijk het nieuwste e-book

     

Wat vind je in dit e-book?

De belangrijkste onderwerpen uitgelicht

Met deze 22e editie heb je alle actuele voorwaarden en relevante wet- en regelgeving over pensioen, inkomen, zorg en mobiliteit binnen handbereik.  
  • Wat ben je als werkgever verplicht om te regelen?
  • Welke extra’s kun je voor jouw medewerkers regelen?
  • Welke belangrijke veranderingen zijn er ten opzichte van vorig jaar?

"Ik maak klanten graag wegwijs in arbeidsvoorwaarden"

“Werkgevers zijn aan het onderzoeken wat zij rondom arbeidsvoorwaarden kunnen doen. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzame inzetbaarheid of persoonlijke ontwikkeling. Hoe kan ik het verschil maken als werkgever om aantrekkelijk te blijven? Om mensen aan te trekken en te behouden?” Dit zijn vragen die adviseur Inkomensverzekeringen Bruno Aravena Oviedo vaak krijgt. “Ik gebruikte vroeger Wegwijs in arbeidsvoorwaarden om zelf te leren over deze belangrijke thema’s. En daarom verwijs ik graag naar Wegwijs," aldus Bruno.

Actuele onderwerpen die je niet mag missen

Flexibiliteit bovenaan wensen-lijst helft medewerkers

Flexibiliteit – staat met ruim 50% bovenaan in de top 10 van onderscheidende arbeidsvoorwaarden. Naast flexibiliteit zijn een onbeperkt aantal vakantiedagen, opleidingsbudget en extra vakantiedagen door te sporten die helpen om medewerkers te binden.

Wegwijs in Arbeidsvoorwaarden 2023 - 2024 (vorige editie)

Ieder jaar verandert er wel iets binnen arbeidsvoorwaardenland. Toch zijn er ook veel zaken ongewijzigd en is het soms handig om even terug te kijken wat er een jaar eerder aan veranderingen en bepalen waren. Bekijk hier de editie van vorig jaar. 

Regelingen voor de zorg voor kinderen op een rij

Dit jaar krijgen ouders hogere vergoedingen voor hun kosten bij de zorg voor hun kinderen. Wat betekenen de verhogingen? Een overzicht voor HR én ouders.