Wegwijs Centraal Beheer

Wegwijs in arbeidsvoorwaarden

Download gratis e-book

Wegwijs in arbeids­voorwaarden 2023

Hét naslagwerk voor ondernemers en HR-managers!

Het e-book ‘Wegwijs in arbeidsvoorwaarden’ is voor veel ondernemers, managers en HR-professionals hét naslagwerk. Met deze 21e editie heeft u alle actuele voorwaarden en relevante wet- en regelgeving over pensioen, inkomen, zorg en mobiliteit binnen hand­bereik.
  • Wat bent u als werkgever verplicht om te regelen?
  • Welke extra’s kunt u voor uw medewerkers regelen?
  • Welke belangrijke veranderingen zijn er ten opzichte van vorig jaar?

Lees meer interessante HR artikelen

Flexibiliteit bovenaan wensen-lijst helft medewerkers

Flexibiliteit – staat met ruim 50% bovenaan in de top 10 van onderscheidende arbeidsvoorwaarden. Naast flexibiliteit zijn een onbeperkt aantal vakantiedagen, opleidingsbudget en extra vakantiedagen door te sporten die helpen om medewerkers te binden.

De nieuwe regels voor oproepkrachten

De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) verandert ook de regels voor oproepkrachten. Vanaf 2020 moeten werkgevers tijdig een beroep doen op een oproepkracht. Daarnaast kan de oproep­kracht na een jaar aanspraak maken op een contract met een vast aantal uren.

Geboorteverlof: de opties op een rij 

Sinds 1 januari 2019 zijn de 2 dagen kraamverlof en 3 dagen ouderschapsverlof vervangen door geboorteverlof. Dat is 1 keer de wekelijkse arbeids­duur door de werkgever betaald verlof voor partners. Per 1 juli 2020 komt hier nog 5 weken aanvullend geboorteverlof bij. Dit is geregeld in de Wet invoering extra geboorte­verlof (WIEG). 

Artikelen die interessant zijn voor ondernemers

Soepel werken met thuis­werkers? Maak duidelijke afspraken

Thuiswerken is populair. Volgens het CBS werkte vorig jaar in ons land al bijna 1 op de 3 werk­nemers regelmatig of af en toe thuis . Maar wat betekent dit voor u als werkgever?

Beschuit met muisjes? De nieuwe regels voor kraamverlof

Kraamverlof, geboorteverlof, vaderschapsverlof en partnerverlof. Hoe u het ook noemt: als u een medewerker in dienst heeft waarvan de partner is bevallen, geldt er nu voor die medewerker een uitgebreider verlof.

Loondoorbetaling bij ziekte: hulp op komst voor ondernemers

Vooral kleine ondernemers liggen er wakker van: de verplichting om een groot deel van het loon van een langdurig zieke medewerker door te betalen. Maar goed nieuws. De overheid en zorgverzekeraars werken namelijk hard aan de MKB Verzuim-ontzorgverzekering.