Een eigen bedrijf starten? 

Nú is het moment

Droomt u van uw eigen bedrijf en beschikt u over moed en vurig enthousiasme? Dan ligt niets u in de weg om uw eigen onderneming te starten. De basis voor de volgende stap heeft u zelf al gelegd, namelijk een goede voorbereiding. 

Starten als zelfstandig ondernemer is spannend

Er is best wat moed voor nodig om voor uzelf te beginnen. Er zijn genoeg mensen die een eigen bedrijf willen starten, maar het uiteindelijk niet durven. Niet zo gek, want het bekende ‘loslaten’ is spannend. Als zelfstandig ondernemer gaat u handelen voor eigen rekening en risico. Een beetje ondernemersgeest samen met doorzettingsvermogen, is dan ook een vereiste bij een eigen bedrijf starten.

Is dit het perfecte moment?

Misschien wacht u nog op het perfecte moment om als zelfstandig ondernemer te starten. Vraag is alleen: wanneer is dat? Wie weet wacht u zó lang, dat uw droom vervliegt. Eeuwig zonde. Stel uzelf de vraag welke problemen er ontstaan als u nu direct stappen onderneemt. En wat kunt u doen om deze problemen te beperken.

Risico’s horen erbij

Feit is: risico nemen hoort bij het runnen van een eigen bedrijf. Of u nu als zzp’er of freelancer aan de slag gaat, uw eigen eenmanszaak opent of zelfstandig ondernemer wordt met medewerkers. Wanneer u volledig inzicht heeft in de risico’s, kunt u deze zelf met het treffen van maatregelen beperken. Wilt u een risico niet dragen, bekijk dan welke passende verzekering daarvoor mogelijk is. Dit maakt uw keuze om een eigen bedrijf te starten misschien wel makkelijker.

Blijf dromen

Zodra uw ambities en enthousiasme het winnen bent u er klaar voor. Leg uw goede ideeën vast in een ondernemingsplan en blijf ondertussen dromen! Over uw klanten die uw gloednieuwe winkel weten te vinden. Over de 1e opdrachten die u als zelfstandig ondernemer eigenhandig binnen haalt. Of over de talrijke interessante mensen die u ontmoet in uw nieuwe rol als ondernemer. Wat houdt u nog tegen?

Wil u meer informatie over eigen bedrijf starten? Bekijk dan onze checklist bedrijf starten. Of laat u inspireren door andere ondernemers.