MKB Verzuim ontzorg-verzekering

Vooruitzicht op de nieuwe verzuimverzekering voor (kleine) ondernemers

Vanaf 1 januari volgend jaar hebben MKB-bedrijven een nieuwe optie om de risico’s van (langdurig) verzuim van medewerkers te verzekeren: de MKB Verzuim ontzorg-verzekering. Wat houdt het product in en wat is de meerwaarde voor u als werkgever?
  • Deskundige hulp bij het re-intergratietraject
  • Totaalpakket om werkgevers maximaal te ontzorgen
  • Alle ins & outs in ons webinar
Product onderschrift
Webinar MKB Verzuimontzorg-verzekering

Wat verandert er voor MKB'ers?

Eind vorig jaar kwamen minister Koolmees, de werkgeversorganisaties en verzekeraars tot afspraken over een totaalpakket om werkgevers te ontzorgen bij ziekteverzuim van medewerkers. De algemene afspraken over maximale ontzorging in het re-intergratietraject voor ondernemers zijn vastgelegd in een convenant.

Vanaf 1 januari 2020 mogen de verzekeraars dit nieuwe verzekeringsproduct aanbieden. Tot die tijd maken werkgeversorganisaties en verzekeraars inhoudelijke afspraken over de minimumeisen van de 'MKB Verzuim ontzorg-verzekering'. Onze inkomensspecialisten Walter Lammerse en Christian Klein kunnen u alvast helpen met oriënteren.

Nieuws en meer informatie over ziekteverzuim

Handig stappenplan bij ziekte voor werkgevers

Handig stappenplan bij ziekte voor werkgevers

Een medewerker meldt zich ziek. Weet u wat u moet regelen? Met deze infographic heeft u de stappen altijd bij de hand! Ook bij langdurig zieke medewerkers weet u precies wat u moet doen en voorkomt u verrassingen.

Centraal Beheer mag keurmerk voeren voor de nieuwe oplossing

Centraal Beheer mag keurmerk voeren voor de nieuwe oplossing

Centraal Beheer heeft het keurmerk 'MKB Verzuim-ontzorgverzekering' ontvangen. De nieuwe verzuimverzekering inclusief arbodienstverlening is het resultaat van afspraken tussen het ministerie van SZW, MKB-Nederland, VNO-NCW, LTO Nederland en het Verbond van Verzekeraars.

Waar moet je als werkgever op letten? Experts leggen het uit

Waar moet je als werkgever op letten? Experts leggen het uit

"MKB-Nederland gaat keurmerken uitdelen aan de aanbieders van de nieuwe MKB Verzuim-Ontzorgverzekering. Het is belangrijk om te checken als werkgever of een verzekeraar dat keurmerk daadwerkelijk heeft," aldus Ron Knaken van Centraal Beheer.