Handige vakantie-apps

Plannen maken voor de volgende vakantie? Of gaat u binnenkort al op reis? Deze apps kunnen u helpen. Bij de voorbereiding of tijdens uw reis.

Vakantie 31 jan 2020 2 minuten

App de vakantiedokter

Twijfelt u of u naar een arts of ziekenhuis moet tijdens uw vakantie? Dan is het fijn dat u even zonder kosten kunt overleggen met een deskundige in uw eigen taal. U kunt met de app Vakantiedokter ook een foto meesturen van bijvoorbeeld een vreemd bultje of uitslag. De medisch expert kan dat dan direct beoordelen en u adviseren wat te doen.

24/7 BZ Reis app

Met de gratis 24/7 BZ Reis app van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gaat u goed voorbereid op reis. U krijgt voor vertrek en tijdens uw reis actuele reisadviezen. Heeft u op reis dringend hulp nodig? Dan krijgt u met 1 druk op de knop direct contact met het Contactcenter van Buitenlandse Zaken. 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een app voor alles

Deze apps kunnen uw reis makkelijker maken

Wat mag u wel en niet meenemen op uw vlucht naar Nederland? Met de app Douane Reizen leest u alle regels over geneesmiddelen, geld, etenswaren, drank, tabak, planten, dieren en nog veel meer. Ook kunt u met de app buitenlandse valuta omrekenen naar euro’s. Heel handig als u op dat Turkse marktje even wilt checken hoeveel u in euro’s voor die mooie vaas moet betalen. En heeft u op uw vakantieadres geen internetbereik? Dan kunt u de app ook offline gebruiken.

Hoe bestelt u een biertje in het Grieks? En hoe legt u de plaatselijke tandarts uit dat u kiespijn heeft? Met de app van Google Translate wordt het heel eenvoudig. Ook kunt u buitenlandse teksten fotograferen en vertalen. Dan wordt die Italiaanse menukaart wel heel erg makkelijk te lezen!

Met City Maps 2Go vindt u plattegronden van alle steden over de hele wereld. Zo kunt u van tevoren al uw stedentrip voorbereiden. Tip: download de plattegrond(en) voordat u op reis gaat. U heeft dan in het buitenland geen internetverbinding nodig!

TripIt is een app voor iOS en Android die alle documenten van uw reis op 1 plek bewaart. Bijvoorbeeld uw vliegtickets, hotelreserveringen of een bevestiging van een excursie. In deze app heeft u alles bij elkaar in een handig schema. En de app werkt offline. Dus ook al heeft u geen bereik, u kunt nog steeds uw documenten bekijken.

Gaat u iemand ophalen van Schiphol? En wilt u weten hoe laat het vliegtuig landt? Of gaat u zelf op reis? Met Flight Aware ziet u de status van alle gewenste vluchten. En krijgt u een waarschuwing als er een vertraging is.

Met de app Around Me voor iOS en Android ziet u tijdens uw vakantie heel eenvoudig welke voorzieningen in de buurt zijn. Bijvoorbeeld een supermarkt, bank of pompstation. Maar ook adressen van leuke restaurants, kroegen of hotels. Ook een handige app als u een dagje weg bent in eigen land!

U moet nodig naar het toilet. Maar juist dan is er niets in de omgeving te vinden. Kent u dat? Zet daarom de app Flush Toilet Finder op uw telefoon. Deze app geeft u een overzicht van alle openbare toiletten over de hele wereld. Dus, een handige app voor op reis!

Vrouw met mobiel

Centraal Beheer app

Schade, verlies of diefstal tijdens uw vakantie meldt u eenvoudig met de gratis Centraal Beheer app. Ook kunt u even appen met een medewerker.