Vakantie
Vakantie

Handige vakantie-apps

Plannen maken voor de volgende vakantie? Of gaat u binnenkort al op reis? Deze apps kunnen u helpen. Bij de voorbereiding of tijdens uw reis.

  • 4 mrt 2019
  • 2 minuten
  • 0

App de vakantiedokter

Twijfelt u of u naar een arts of ziekenhuis moet tijdens uw vakantie? Dan is het fijn dat u even zonder kosten kunt overleggen met een deskundige in uw eigen taal. U kunt met de Vakantiedokter ook een foto meesturen van bijvoorbeeld een vreemd bultje of uitslag. De medisch expert kan dat dan direct beoordelen en u adviseren wat te doen.

24/7 BZ Reis app

Met de gratis 24/7 BZ Reis app van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gaat u goed voorbereid op reis. U krijgt voor vertrek en tijdens uw reis actuele reisadviezen. Heeft u op reis dringend hulp nodig? Dan krijgt u met 1 druk op de knop direct contact met het Contactcenter van Buitenlandse Zaken. 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een app voor alles

Deze apps kunnen uw reis makkelijker maken

1

App Douane Reizen

Wat mag u wel en niet meenemen op uw vlucht naar Nederland? Met de app Douane Reizen leest u alle regels over geneesmiddelen, geld, etenswaren, drank, tabak, planten, dieren en nog veel meer. Ook kunt u met de app buitenlandse valuta omrekenen naar euro’s. Heel handig als u op dat Turkse marktje even wilt checken hoeveel u in euro’s voor die mooie vaas moet betalen. En heeft u op uw vakantieadres geen internetbereik? Dan kunt u de app ook offline gebruiken.

2

Google translate

Hoe bestelt u een biertje in het Grieks? En hoe legt u de plaatselijke tandarts uit dat u kiespijn heeft? Met de app van Google Translate wordt het heel eenvoudig. Ook kunt u buitenlandse teksten fotograferen en vertalen. Dan wordt die Italiaanse menukaart wel heel erg makkelijk te lezen!

3

City Maps 2 Go

Met City Maps 2Go vindt u plattegronden van alle steden over de hele wereld. Zo kunt u van tevoren al uw stedentrip voorbereiden. Tip: download de plattegrond(en) voordat u op reis gaat. U heeft dan in het buitenland geen internetverbinding nodig!

4

Wifinity

Een wereld zonder WiFi. Het is bijna niet meer voor te stellen. Daarom deze handige app Wiffinity. U weet dan direct of er in de buurt een WiFi-netwerk is.

Vrouw met mobiel

Centraal Beheer app

Schade, verlies of diefstal tijdens uw vakantie meldt u eenvoudig met de gratis Centraal Beheer app. Ook kunt u even appen met een medewerker.

Speciaal aanbevolen