Fietsendrager op auto

Is mijn fietsendrager meeverzekerd?

Veel fietsliefhebbers kiezen ervoor om een fietsendrager op de auto te bevestigen. Maar wat als uw fiets of fietsendrager wordt beschadigd of gestolen? Is uw fiets of fietsendrager dan met uw auto meeverzekerd?

Onderweg 18 jul 2017 3 minuten

De juiste fietsendrager voor uw fiets

Bent u van plan om uw fiets op een fietsendrager mee te nemen? Er zijn veel soorten fietsendragers voor uw auto te koop. U kunt kiezen voor een fietsenrek die u op het autodak vastzet. Daarnaast zijn er fietsendragers die u in een handomdraai op de achterklep bevestigt. Een veel gekozen oplossing is een fietsendrager voor op de trekhaak van uw auto.

Tips bij kopen fietsendrager

Let bij het kopen van een fietsendrager op het gemak waarmee u de fiets vastzet. Misschien heeft u een 7- of 13-polige stekker voor verlichting nodig. Houd ook rekening met het gewicht van uw fiets. Een e-bike is zwaarder dan een gewone fiets, mountainbike of racefiets. Voorkom ongelukken en kies voor een fietsendrager die geschikt is voor uw fiets.

Nederlanders fietsen bijna 3 kilometer per dag

Ruim 40% van de fietsritjes doen we voor ons plezier. Veel fietstochten maken we vanaf huis. Ook verre bestemmingen als Frankrijk, België en Duitsland zijn populair onder fietsliefhebbers. Met een fietsendrager hoeft u niet naar uw bestemming te fietsen, maar vervoert u uw fiets makkelijk met uw auto.

Schade aan fietsendrager

Veroorzaakt iemand anders schade aan uw fiets of fietsendrager? Dan kunt u de schade verhalen op de WA-verzekering van de veroorzaker.

Schade aan fiets

Heeft u zelf schade aan uw fiets veroorzaakt terwijl deze op uw fietsendrager zat? Dan wordt de schade aan uw fiets niet vergoed door uw autoverzekering. Ook niet als u WA+ Beperkt Casco/All Risk-dekking heeft.