Wegwijs in arbeidsvoorwaarden

Download gratis e-book

Wegwijs in arbeids­voorwaarden 2021

Hét naslagwerk voor ondernemers en HR-managers!

Het e-book ‘Wegwijs in arbeidsvoorwaarden’ is voor veel ondernemers, managers en HR-professionals hét naslagwerk. Met deze 18e editie heeft u alle actuele voorwaarden en relevante wet- en regelgeving over pensioen, inkomen, zorg en mobiliteit binnen handbereik.
  • Wat bent u als werkgever verplicht om te regelen?
  • Welke extra’s kunt u voor uw medewerkers regelen?
  • Welke belangrijke veranderingen zijn er ten opzichte van vorig jaar?

Lees meer interessante HR artikelen

Vrije ruimte werkkostenregeling: dit verandert er

Werkgevers kunnen met de fiscale werkkostenregeling (WKR) onbelast vergoedingen aan medewerkers geven via de zogeheten vrije ruimte. Vanaf 1 januari 2020 gaat deze vrije ruimte omhoog. Het kabinet wil met name het midden-en kleinbedrijf (mkb) hiermee ontlasten.

De nieuwe regels voor oproepkrachten

De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) verandert ook de regels voor oproepkrachten. Vanaf 2020 moeten werkgevers tijdig een beroep doen op een oproepkracht. Daarnaast kan de oproepkracht na een jaar aanspraak maken op een contract met een vast aantal uren.

Geboorteverlof: de opties op een rij 

Sinds 1 januari 2019 zijn de twee dagen kraamverlof en drie dagen ouderschapsverlof vervangen door geboorteverlof. Dat is één keer de wekelijkse arbeidsduur door de werkgever betaald verlof voor partners. Per 1 juli 2020 komt hier nog vijf weken aanvullend geboorteverlof bij. Dit is geregeld in de Wet invoering extra geboorteverlof (WIEG). 

Artikelen die interessant zijn voor ondernemers

Soepel werken met thuiswerkers? Maak duidelijke afspraken

Thuiswerken is populair. Volgens het CBS werkte vorig jaar in ons land al bijna 1 op de 3 werknemers regelmatig of af en toe thuis . Maar wat betekent dit voor u als werkgever?

Beschuit met muisjes? De nieuwe regels voor kraamverlof

Kraamverlof, geboorteverlof, vaderschapsverlof en partnerverlof. Hoe u het ook noemt: als u een medewerker in dienst heeft waarvan de partner is bevallen, geldt er nu voor die medewerker een uitgebreider verlof.

Loondoorbetaling bij ziekte: hulp op komst voor ondernemers

Vooral kleine ondernemers liggen er wakker van: de verplichting om een groot deel van het loon van een langdurig zieke medewerker door te betalen. Maar goed nieuws. De overheid en zorgverzekeraars werken namelijk hard aan de MKB Verzuim-ontzorgverzekering.