Phishing mail

Bescherm uw bedrijf tegen phishing-aanvallen

  • Phishing simulaties gebaseerd op de praktijk
  • Uw medewerkers zijn bewust van mogelijke phishing-aanvallen
  • Elk kwartaal een nieuwe, actuele, phishing campagne
Ook als u geen klant bent

Nog regelmatig worden ondernemers de dupe van phishing-aanvallen, met alle gevolgen van dien. Zoals een datalek van gevoelige gegevens, klant- en/of persoonsgegevens of algemene bedrijfsgegevens. Preventie en beveiliging zijn dus noodzaak. Met een phishing mail campagne leren uw medewerkers phishing mails te herkennen. Zo maakt u de kans op een cyberincident zo klein mogelijk.

€15,-
Per medewerker per jaar. ex btw.

Wat is phishing?

Phishing (vissen/hengelen) is een veelgebruikte vorm van cybercriminaliteit. Slachtoffers geven, vaak uit onwetendheid, criminelen toegang tot persoonlijke informatie. Bij phishing ontvangt u valse e-mails die u naar een nagebootste website proberen te lokken. De e-mails lijken afkomstig van officiële instanties of organisaties. Maar ze zijn eigenlijk afkomstig van een oplichter. Vaak is er op het eerste oog niks verdachts te zien aan de e-mail. In de e-mails wordt aan mensen gevraagd om een bijlage te openen of om op een link te klikken.

Schade aan uw bedrijf

Het openen van een bijlage in een phishing mail kan uw bedrijf ernstige schade aanrichten.

  • Met slechts één muisklik kan er schadelijke malware op de computer geïnstalleerd worden. Malware is software die gebruikt wordt om computersystemen te verstoren, gevoelige informatie te verzamelen of om toegang te krijgen tot uw computersystemen. Deze programma’s onderscheppen vervolgens weer belangrijke gevoelige informatie, zoals bankgegevens.
  • Cybercriminelen zetten phishing ook in om ransomware-aanvallen uit te voeren. Deze gijzelsoftware maakt uw bestanden onbruikbaar. En heeft direct invloed op uw onderneming en mogelijk uw klanten. Tegen betaling van losgeld worden uw bestanden en computer weer beschikbaar.
  • Minder bekend, maar waarschijnlijk wel een van de meest schadelijke vormen van cyberfraude is CEO-fraude. De cybercrimineel stuurt dan een mail alsof het van de directeur uit je bedrijf komt. In de mail wordt gevraagd om geld over te maken en dit strikt geheim te houden.

Phishing voorkomen met phishing simulatie

Met phishing simulaties testen we in hoeverre uw medewerkers phishing mails openen en of zij doorklikken op links of bijlagen.

Leer uw medewerkers een phishing mail herkennen

Om cyberincidenten te voorkomen is het van groot belang dat al uw medewerkers bewust zijn van de cyberrisico’s. En dat ze een phishing mail kunnen herkennen. Voorkomen is ook hier beter dan genezen. Met phishing preventie meet u hoe weerbaar uw medewerkers zijn tegen phishing aanvallen.

Hoe werken onze phishing campagnes?

Uw medewerkers ontvangen 4 keer per jaar nep phishing mails. Het onderwerp is altijd actueel voor de medewerker. Hierdoor lijkt de e-mail oprecht en onvervalst. Als een medewerker op de phishing-link klikt, verschijnt de melding: ‘Dit had een phishing mail kunnen zijn’. Daarna volgt de uitleg hoe de medewerker de phishing mail had kunnen herkennen.

Wat is het resultaat van de phishing campagne?

Phishing preventie is een laagdrempelige methode om meer bewustzijn te creëren bij medewerkers rondom phishing. Het eindresultaat is dat medewerkers bewuster zijn en niet meer ‘zomaar’ overal op klikken. Dit verkleint de kans op een datalek.

Wat kunt u van ons verwachten?

Bij onze phishing campagnes werken we met duidelijke rapportages. In de rapportages wordt (anoniem) gerapporteerd naar hoeveel personen de phishing mail is gestuurd, hoeveel personen de mail hebben geopend en hoeveel personen op de phishing link hebben geklikt. Dit rapport kan uitstekend gebruikt worden in de communicatie naar medewerkers om het bewustzijn rond phishing te verbeteren.

Kosten phishing campagne

De kosten bedragen €15,- per e-mailadres per jaar. Kosten worden per jaar vooruit gefactureerd.   

Hoe werkt het?

Wij kiezen voor ThreadStone

ThreadStone startte in 2014 met één belangrijke missie: het internet veiliger maken. Zowel voor kleine als grote MKB-organisaties biedt ThreadStone betrouwbare, praktische en betaalbare cybersecurity-oplossingen. De zelfontwikkelde oplossingen levert ThreadStone vanaf servers in Europa. ThreadStone is een 100% Nederlandse organisatie

Veelgestelde vragen

U kunt direct contact opnemen en de benodigde informatie toesturen. De eerste phishing campagne zal binnen 3 maanden worden opgestart. 
Het kan altijd zijn dat er een campagne tussen zit die minder aanslaat. Geef het door, zodat Threadstone hier bij de volgende campagne rekening mee kan houden.
Tot de eerste phishing campagne kunt u de dienst annuleren. Nadat de eerste campagne is geweest kunt u de dienst niet meer annuleren. 
Threadstone probeert de rapportages zo begrijpelijk mogelijk te houden. Ze leveren bijvoorbeeld geen informatie over wie er heeft geklikt op de phishing-link (resultaten worden dus geanonimiseerd doorgegeven). Het gaat er niet om ‘schuldigen’ binnen uw organisatie aan te wijzen. Het doel is om bewustwording te creëren rondom phishing. 
Met uw gegevens gaat Threadstone uiterst voorzichtig om. Hun systemen zijn sterk beveiligd. We willen immers niet dat de e-mailadressen op straat komen te liggen. Verder heeft Threadstone een duidelijk privacybeleid.

Wat is de Ondernemerswinkel?

De Ondernemerswinkel is een platform met zakelijke diensten en oplossingen. Voor situaties en vragen waar u in uw dagelijks werk tegen aanloopt en wat hulp bij kunt gebruiken. U betaalt achteraf. U hoeft nog geen klant bij ons te zijn. 

Centraal Beheer-kwaliteit

Wij kozen alvast uitstekende leveranciers voor u uit de markt. Dan heeft u daar geen omkijken naar. 

Altijd een oplossing

Niet tevreden? En komt u er met de leverancier niet uit? Dan bemiddelen wij. En helpen we zoeken naar een oplossing waarmee u tevreden bent. 

Binnen 1 werkdag contact

U heeft een situatie die u zo snel mogelijk wilt afronden. Na uw bestelling neemt de leverancier binnen één werkdag contact met u op.

Misschien ook iets voor u:

Hacktest online systemen

Krijg inzicht in de veiligheid van uw websites en online systemen met een hacktest. Deze vulnerability scan met expertadvies levert u meer gemoedsrust op.

Nulmeting informatiebeveiliging

Hoe goed en volledig is de informatiebeveiliging van uw bedrijf? Laat een nulmeting doen met praktische adviezen. Deze meting gaat verder dan techniek alleen, maar test ook uw medewerkers. 

Compliancemanagement software

Heeft u uw compliancemanagement op orde? Bewaar belangrijke bedrijfsdocumenten veilig in de cloud met online compliancemanagement software. Voor alle wet- & regelgeving, certificaten & bedrijfs­processen.