Phishing e-mail

Bescherm uw bedrijf tegen phishing-aanvallen

Phishing is een veelgebruikte vorm van cybercriminaliteit. Bij phishing ontvangt u valse mails die u naar een nagebootste website proberen te lokken. Of cybercriminelen proberen wachtwoorden of andere belangrijke gegevens te stelen. Voor veel ondernemers is het lastig om de risico’s van cybercrime te herkennen. Een phishing aanval is moeilijk van een normale e-mail te onderscheiden. De gevolgen kunnen groot zijn. Via deze vorm van preventie leren uw medewerkers phishing e-mails te herkennen. Zo maakt u de kans op een cyberincident zo klein mogelijk. 

  • Phishing simulaties gebaseerd op de praktijk
  • Uw medewerkers zijn bewust van mogelijke phishing-aanvallen
  • Elk kwartaal een nieuwe, actuele, phishing campagne
Ook als u geen klant bent
Phishing e-mail Ondernemerswinkel
€15,-
Per medewerker per jaar. ex btw.

Uw medewerkers leren een phishing e-mail herkennen

Met phishing preventie meet u hoe weerbaar uw medewerkers zijn tegen phishing aanvallen. Hoe werkt het?  Uw medewerkers ontvangen 4 keer per jaar nep phishing e-mails. Het onderwerp is altijd actueel voor de medewerker waardoor de e-mail oprecht en onvervalst lijkt. Als een medewerker op de phishing-link klikt, verschijnt een melding. “Dit had een phishing e-mail kunnen zijn”. Daarna volgt de uitleg hoe de medewerker de phishing mail had kunnen herkennen. 

Kortom: U meet hoe weerbaar uw medewerkers zijn tegen phishing aanvallen. Hiermee creëert u meer bewustzijn bij uw medewerkers op het signaleren van phishing e-mails. Eenvoudig, effectief en u heeft er geen omkijken naar. Alles wordt voor u geregeld. 

Zo verbetert u eenvoudig de beveiliging van uw bedrijf tegen phishingaanvallen

Steeds meer bedrijven krijgen te maken met phishingaanvallen. Deze vorm van cybercrime kan veel schade aanrichten. Zoals een datalek van gevoelige gegevens, klant- en/of persoonsgegevens of algemene bedrijfsgegevens. Het weerbaar maken van uw medewerkers met een training kost tijd en geld. Niets doen is ook geen optie. Leer uw medewerkers dus de ‘foute’ e-mails herkennen binnen hun normale werksetting. En juist te handelen.

Wat is het eindresultaat? 

Phishing preventie is een laagdrempelige methode om meer bewustzijn te creëren bij medewerkers rondom phishing. Het eindresultaat is dat medewerkers bewuster zijn en niet meer ‘zomaar’ overal op klikken. Dit verkleint de kans op een datalek. 

Cybercriminelen zetten phishing in om:

  • Medewerkers om te leiden naar valse webpagina’s om zo bijvoorbeeld inloggegevens te achterhalen.
  • Malware te installeren op systemen. Dit is software die gebruikt wordt om computersystemen te verstoren, gevoelige informatie te verzamelen of om toegang te krijgen tot uw computersystemen.
  • Ransomware aanvallen uit te voeren. De gijzelsoftware maakt uw bestanden onbruikbaar en heeft direct invloed op uw onderneming en mogelijk uw klanten. Tegen betaling van losgeld worden uw bestanden en computer weer beschikbaar.
  • CEO-fraude te plegen. Dit betekent dat de cybercrimineel een mail stuurt alsof het van de directeur uit je bedrijf komt. In de mail wordt gevraagd om geld over te maken en dit strikt geheim te houden.

U ontvangt duidelijke rapportages 

Bij onze phishing campagnes werken we met duidelijke rapportages. In de rapportages wordt (anoniem) gerapporteerd naar hoeveel personen de mail is gestuurd, hoeveel personen de mail hebben geopend en hoeveel personen op de phishing link hebben geklikt. Dit rapport kan uitstekend gebruikt worden in de communicatie naar medewerkers om het bewustzijn rond phishing te verbeteren. 

Wat kost het?

De kosten bedragen €15,- per e-mailadres per jaar. Kosten worden per jaar vooruit gefactureerd.   

Hoe werkt het?

Wij kiezen voor ThreadStone

ThreadStone startte in 2014 met één belangrijke missie: het internet veiliger maken. Zowel voor kleine als grote MKB-organisaties biedt ThreadStone betrouwbare, praktische en betaalbare cybersecurity-oplossingen. De zelfontwikkelde oplossingen levert ThreadStone vanaf servers in Europa. ThreadStone is een 100% Nederlandse organisatie

Veelgestelde vragen

U kunt direct contact opnemen en de benodigde informatie toesturen. De eerste phishing campagne zal binnen 3 maanden worden opgestart. 
Het kan altijd zijn dat er een campagne tussen zit die minder aanslaat. Geef het door, zodat Threadstone hier bij de volgende campagne rekening mee kan houden.
Tot de eerste phishing campagne kunt u de dienst annuleren. Nadat de eerste campagne is geweest kunt u de dienst niet meer annuleren. 
Threadstone probeert de rapportages zo begrijpelijk mogelijk te houden. Ze leveren bijvoorbeeld geen informatie over wie er heeft geklikt op de phishing-link (resultaten worden dus geanonimiseerd doorgegeven). Het gaat er niet om ‘schuldigen’ binnen uw organisatie aan te wijzen. Het doel is om bewustwording te creëren rondom phishing. 
Met uw gegevens gaat Threadstone uiterst voorzichtig om. Hun systemen zijn sterk beveiligd. We willen immers niet dat de e-mailadressen op straat komen te liggen. Verder heeft Threadstone een duidelijk privacybeleid.

    

Wat is de Ondernemerswinkel?

De Ondernemerswinkel is een platform met zakelijke diensten en oplossingen. Voor situaties en vragen waar u in uw dagelijks werk tegen aanloopt en wat hulp bij kunt gebruiken. Van professionele en betrouwbare partners. U betaalt achteraf. U hoeft nog geen klant bij ons te zijn.

Centraal Beheer-kwaliteit

Wij kozen alvast uitstekende leveranciers voor u uit de markt. Dan heeft u daar geen omkijken naar. 

Altijd een oplossing

Niet tevreden? En komt u er met de leverancier niet uit? Dan bemiddelen wij. En helpen we zoeken naar een oplossing waarmee u tevreden bent. 

Binnen 1 werkdag contact

U heeft een situatie die u zo snel mogelijk wilt afronden. Na uw bestelling neemt de leverancier binnen één werkdag contact met u op.

Misschien ook iets voor u:

Hacktest online systemen Ondernemerswinkel

Hacktest online systemen

Krijg inzicht in de veiligheid van uw websites en online systemen met een hacktest. Deze vulnerability scan met expertadvies levert u meer gemoedsrust op.

Nulmeting informatiebeveiliging Ondernemerswinkel

Nulmeting informatiebeveiliging

Hoe goed en volledig is de informatiebeveiliging van uw bedrijf? Laat een nulmeting doen met praktische adviezen. Deze meting gaat verder dan techniek alleen, maar test ook uw medewerkers. 

Websitemonitoring Cybercrime Ondernemerswinkel

Websitemonitoring

Uw website moet goed beschermd zijn tegen cybercriminaliteit. Met website- of cyber­monitoring wordt uw website tenminste 2 keer per week gescand op mogelijke beveiligings­lekken.