Blygold medewerkers aan het werk

‘Een prettig idee dat iedereen die voor ons werkt automatisch is meeverzekerd’

Een interview met Bob Schepers, financial controller bij Blygold

Ondernemen 4 sep 2019 3 minuten

Stadions, ziekenhuizen, de vloot van de Koninklijke Marine.

Stadions, ziekenhuizen, de vloot van de Koninklijke Marine. De onderhoudsmonteurs van Blygold werken in interessante omgevingen. Daarbij werken ze vaak nauw samen met installatiebedrijven en leveranciers van klimaatinstallaties. En gaat er ondanks de uitgebreide veiligheidsmaatregelen toch iets mis? Dan kan dat meteen grote gevolgen hebben.
Een goede aansprakelijkheidsverzekering is dus enorm belangrijk. Blygold heeft die bij Centraal Beheer afgesloten. Daarbij hebben ze ook meteen voor de Goed Werkgeverschapverzekering gekozen.

Is het voor jullie onderhoudsmonteurs lastig om elke keer in een andere omgeving te werken?

“Zij vinden het vooral leuk. En de klimaatinstallaties zijn niet nieuw voor ze. Die kennen ze door en door. Ondertussen moeten ze natuurlijk wel goed blijven opletten. Als er iets misgaat, kan dat namelijk grote gevolgen hebben. Onze aansprakelijkheidsverzekering dekt al veel, maar er zijn ook situaties waarbij het wat lastiger is. En daarvoor hebben we nu dus de Goed Werkgeverschapverzekering.

Het is prettig om een verzekering te hebben waarmee medewerkers extra verzekerd zijn. Ook als er bijvoorbeeld iets met ze gebeurt als ze naar hun werk komen of aan het eind van de dag weer naar huis gaan. Of als ze bij een klant aan het werk zijn. Als werkgever hoef je je dan geen zorgen te maken of ze wel goed verzekerd zijn.”

Hoe kwamen jullie op het idee om de Goed Werkgeverschapverzekering af te sluiten?

“Ik kende de verzekering al. Zo’n 6 jaar geleden had ik die al voor een vorige werkgever afgesloten. Daarbij had ik goede ervaringen met Centraal Beheer. Maar toen ik hier zo’n 2 jaar terug startte, waren we nog via een tussenpersoon verzekerd. We hadden polissen van 3 verschillende verzekeringsmaatschappijen. Dat maakte het vrij ingewikkeld. Dat kon anders, vond ik. Dus stapten we op 1 januari 2018 over naar Centraal Beheer.

We hebben toen ook meteen voor de Goed Werkgeverschapverzekering gekozen. Daar was geen enkele discussie over. Die verzekering sluit namelijk goed aan bij de manier waarop Blygold met medewerkers omgaat. Goed werkgeverschap is hier echt een belangrijk punt.”

Wat doen jullie om een goede werkgever te zijn?

“We vinden het heel belangrijk om voor iedereen een prettige, veilige en gezonde werkomgeving te creëren. We doen er dan ook alles aan om persoonlijk letsel, ziekte, brand en schade aan eigendommen te voorkomen. Het voorkomen van dat soort zaken heeft voor ons bedrijf dezelfde prioriteit als het behalen van een positief bedrijfsresultaat.”

En hoe past de Goed Werkgeverschapverzekering in dat plaatje?

“Die verzekering zorgt voor extra zekerheid voor onze medewerkers. En dan niet alleen voor onze vaste medewerkers, maar ook voor stagiairs en uitzendkrachten. Het is een prettig idee dat iedereen die voor ons werkt automatisch is meeverzekerd.”

Hebben jullie al een beroep gedaan op de verzekering?

“Nee, gelukkig niet. Wel hebben we al een keer beroep gedaan op de aansprakelijkheidsverzekering. Als we inderdaad zelf aansprakelijk waren, handelde Centraal Beheer dat netjes af en gingen ze ook vlot tot betaling over. Bij die vorige werkgever gold dat ook voor de afhandeling van claims waarbij we een beroep deden op de Goed Werkgeverschapverzekering. Het is een goed product en het is geruststellend dat Blygold die verzekering nu ook heeft.”