Wintersport­verzekering

Met een goed gevoel op de ski’s of snowboard

 • Extra kosten door natuurgeweld meeverzekerd
 • Alarmcentrale 24 uur per dag bereikbaar
 • Skipas, skilessen en skihuur ook verzekerd
Binnen 1 minuut berekend
Wintersport vakantie
U verzekert uw wintersport goed met onze Reisverzekering. U krijgt de kosten van skipassen, skilessen en skihuur terug als u door ziekte of een ongeluk niet meer kunt wintersporten. Ook zijn de kosten voor opsporing en redding meeverzekerd. Zo kunt u met een gerust hart skiën of snowboarden. U kunt uw wintersport verzekeren met onze Doorlopende of Kortlopende Reisverzekering. Kies bij het afsluiten voor Winter- en onderwater­sport.

Wintersport­­verzekering vergelijken

Verzeker uw winter­sportvakantie met onze Doorlopende Reisverzekering of Kortlopende Reisverzekering.

Doorlopende Reisverzekering

 • Het hele jaar verzekerd. Ook dagtrips naar buitenland.
 • Verzekerd van hulp en voor onverwachte medische kosten op reis. Bijvoorbeeld bij ziekte, een ski-ongeluk of overlijden.
 • U kunt bagage apart meeverzekeren, zoals uw ski’s of snowboard.
 • Keuze uit Europadekking of Werelddekking.
Meer informatie

Kortlopende Reisverzekering

 • Verzekerd voor 1 wintersportvakantie.
 • Verzekerd van hulp en voor onverwachte medische kosten op reis. Bijvoorbeeld bij ziekte, een ski-ongeluk of overlijden.
 • U kunt bagage apart meeverzekeren, zoals uw ski’s of snowboard.
 • Keuze uit Europadekking of Werelddekking.
Meer informatie

Wat verzekert u met de wintersport­­verzekering?

Met de wintersportverzekering bent u verzekerd voor hulpverlening als u aan wintersport doet. En krijgt u de kosten van skipassen, skilessen en skihuur terug als u door ziekte of een ongeluk niet meer kunt wintersporten. Ook zijn de kosten voor opsporing en redding meeverzekerd. Skiet u buiten de gemarkeerde pistes? Dan bent u verzekerd als u onder begeleiding bent van een gecertificeerd skileraar of gids.

TIP: Gaat u alleen langlaufen tijdens uw wintersportvakantie? Langlaufen is standaard meeverzekerd in het basispakket van onze Doorlopende of Kortlopende Reisverzekering.

Uw wintersport verzekeren in Europa of de wereld

Kiest u bij uw wintersportverzekering voor Europa? Dan bent u verzekerd in alle Europese landen. U bent dan ook verzekerd in de Azoren, Canarische Eilanden, Madeira, Algerije, Egypte, Israël, Libanon, Libië, Marokko, Syrië, Tunesië en Turkije. In deze landen doet u vast niet aan wintersport, maar ook met onderwatersport bent u dan verzekerd. Kiest u voor de werelddekking? Dan bent u vanzelfsprekend in alle landen in de wereld verzekerd. De Nederlandse Antillen vallen ook onder werelddekking.

De medische kosten meeverzekeren

In sommige landen zijn de kosten van een medische behandeling hoger dan in Nederland. Bijvoorbeeld in Frankrijk, Oostenrijk of de Verenigde Staten. Medische kosten in het buitenland zijn vaak meeverzekerd met uw zorgverzekering. Maar alleen de kosten die eenzelfde behandeling in Nederland kost. Zijn de kosten in het buitenland hoger? Dan betaalt u zelf het verschil. Dit kunt u verzekeren met de dekking Medische kosten. Dan krijgt u van ons de extra kosten terug van de behandeling in het buitenland. Bijvoorbeeld als u in een privékliniek wordt behandeld.

Wintersport tips en inspiratie uit ons magazine

Wintersport auto gladheid

Tips bij gladheid op de weg

Weerswaarschuwing: het is in grote delen van Nederland glad op de weg. Winterbanden geven u meer grip. Maar pas altijd op bij gladheid. Kijk of u uw reis kunt uitstellen. Moet u toch op pad? Pas uw rijstijl dan aan.

Wintersport

10 gedragsregels op de piste

Heerlijk op wintersport. Tijd voor ontspanning met vrienden, familie of met het gezin. In het hoogseizoen is het wel erg druk op de pistes. Kent u eigenlijk de gedragsregels van de FIS (Internationale Ski Vereniging)? Wij helpen uw geheugen op te frissen.

In de voorwaarden leest u precies wat u verzekert met onze Doorlopende Reisverzekering.

Polisvoorwaarden

U vindt de voorwaarden van uw Doorlopende Reisverzekering ook inMijn Centraal Beheer.

Afschrijvingslijst

Door de jaren heen neemt de waarde van uw spullen af. Bij het uitbetalen van uw schade houden we hier rekening mee. Hoe wij dit doen? Wij leggen het u graag uit. 

Informatiedocument

U ziet de belangrijkste kenmerken van onze Doorlopende Reisverzekering in 1 oogopslag. Elke verzekeraar gebruikt dezelfde kaart met icoontjes en korte tekstjes. U kunt dus makkelijk onze Doorlopende Reisverzekering vergelijken.

Bekijk informatiedocument
Op www.vanatotzekerheid.nl leest u meer over verzekeringen. Of kijk op www.wijzeringeldzaken.nl. Op deze 2 websites vindt u heldere, praktische en onafhankelijke informatie.