Wat is de dagwaarde

En hoe kunt u de dagwaarde van de auto berekenen?

  • De waarde die uw auto vandaag heeft
  • Dagwaarde is niet het bedrag waarvoor u de auto kocht
  • Dagwaarde bepalen kan met de kentekencheck of bij een erkende garage

De dagwaarde is het bedrag dat uw auto vandaag waard is. Of het bedrag dat uw auto vlak voor de schade of diefstal waard was. De dagwaarde is dus niet het bedrag waarvoor u uw auto kocht. De auto dagwaarde hangt onder andere af van het bouwjaar, aantal gereden kilometers, onderhoud en accessoires. U kunt de dagwaarde van uw auto berekenen door de kentekencheck te doen. Of door de waarde bij een erkende garage te laten bepalen.

Kenteken checken

Alles over uw auto in 1 overzicht
U hoeft alleen maar uw kenteken in te vullen. Of het kenteken van de auto waarover u meer wilt weten. Daarna klikt u op Check uw kenteken. U ziet een overzicht met veel informatie over de auto. Zoals de nieuwprijs, bouwjaar en historie. Voor auto’s jonger dan 15 jaar ziet u bij waardeindicatie de geschatte dagwaarde van uw auto.

Verschil dagwaarde en aanschafwaarde

De aanschafwaarde is het bedrag dat u voor de auto betaalde toen u de auto kocht. De dagwaarde is het bedrag dat uw auto vandaag waard is. Of vlak voor het ongeluk of diefstal waard was. De aanschafwaarde is hoger dan de dagwaarde.

U kunt de aanschafwaarde terugkrijgen in plaats van de dagwaarde

Is uw auto gestolen of total loss? En gebeurt dit binnen 3 jaar nadat u de auto kocht? Als u kiest voor onze WA+ Beperkt Casco Autoverzekering of All Risk Autoverzekering krijgt u van ons de aanschafwaarde terug. En niet de dagwaarde. Het maakt niet uit of u de auto nieuw of 2e hands kocht. U kunt dan weer een auto kopen die op uw vorige auto lijkt.