De dagwaarde van uw auto weten?

Doe de kentekencheck

De dagwaarde is het bedrag dat uw auto vandaag waard is. Of het bedrag dat uw auto vlak voor de schade of diefstal waard was. De dagwaarde is dus niet het bedrag waarvoor u uw auto kocht. De auto dagwaarde hangt onder andere af van het bouwjaar, aantal gereden kilometers, onderhoud en accessoires. U kunt de dagwaarde van uw auto berekenen door de kentekencheck te doen. Of door de waarde bij een erkende garage te laten bepalen.

Verschil dag-, aanschaf- en nieuwwaarde

De aanschafwaarde is het bedrag dat u voor de auto betaalde toen u de auto kocht. De nieuwwaarde is het bedrag van een nieuwe vergelijkbare auto op het moment van de schade. De dagwaarde is het bedrag dat uw auto vandaag waard is. Of vlak voor het ongeluk of diefstal waard was.

U kunt de aanschaf- of nieuwwaarde terugkrijgen in plaats van de dagwaarde

Is uw auto gestolen of total loss? En gebeurt dit binnen 3 jaar nadat u de auto kocht? Als u kiest voor onze WA+ Beperkt Casco Autoverzekering of All Risk Autoverzekering krijgt u van ons de aanschaf- of nieuwwaarde terug. En niet de dagwaarde. De nieuwwaarderegeling geldt als u de eerste eigenaar bent van de auto. De aanschafwaarderegeling geldt als u de auto tweedehands kocht.

Kenteken checken: uitgebreide informatie over uw auto

Vul het kenteken in van de auto waarover u meer wil weten. U krijgt dan een overzicht met veel informatie over de auto. Zoals de nieuwprijs, bouwjaar en historie. Voor auto’s jonger dan 15 jaar ziet u bij waarde-indicatie de geschatte dagwaarde van uw auto.

U betaalt minder premie als u kiest voor een eigen risico

Hoe hoger uw eigen risico, hoe goedkoper uw Autoverzekering. U kunt kiezen uit een eigen risico van € 0,-, € 150,- of € 300,-. In de premieberekening kunt u zien dat u met een hoger eigen risico een lagere premie krijgt.

Binnen 1 minuut berekend