Vakantie
Vakantie

Negatief reisadvies: mag ik mijn trip annuleren?

Daar gaat u dan. Eindelijk op vakantie. Alles ingepakt. En dan: terreurdreiging. En een negatief reisadvies. Wat dan? Mag u met een annuleringsverzekering de reis nog afzeggen?

  • 1 mei 2018
  • 2 minuten
  • 0

Verzekerd voor onverwachte situaties

Wanneer u op reis gaat, kunt u een annuleringsverzekering afsluiten. Hiermee bent u verzekerd wanneer u onverwacht niet op vakantie kunt of eerder terug moet. Of, in sommige gevallen, wanneer de overheid een negatief reisadvies geeft. Een annuleringsverzekering geldt voor reizen in uw vrije tijd. Maar ook wanneer u reist voor vrijwilligerswerk, vakantiewerk, studie of stage. Let wel op: Heeft u een kortlopende reisverzekering? Sluit de annuleringsverzekering dan op tijd af! Binnen 14 dagen na het boeken van uw reis.

De overheid geeft een reisadvies

De overheid houdt de veiligheid in de wereld bij. Met die informatie geeft ze een reisadvies voor veel vakantielanden. Wanneer de situatie in een land erg gevaarlijk wordt, geeft de overheid een negatief reisadvies. Bijvoorbeeld bij risico op ontvoeringen, bomaanslagen of natuurrampen. Bij Centraal Beheer kunt u uw reis annuleren als de overheid uw vakantiebestemming onverwacht afraadt. Dat mag niet bij iedere verzekeraar.

Laatste artikelen

Tol op Duitse snelwegen

Tol in Duitsland: van de (Auto)bahn

Lees meer
Mensen aan het wachten op een vliegveld

Wat zijn uw rechten bij een vliegtuigvertraging?

Lees meer

Reisadvies in kleur

Het reisadvies van de overheid is ingedeeld in 4 kleuren. Iedere kleur heeft een betekenis:

  • Groen: geen bijzondere risico’s.
  • Geel: let op, er zijn risico’s.
  • Oranje: reis alleen als het noodzakelijk is.
  • Rood: zeg uw reis af.

Verzekerd in verschillende situaties

Centraal Beheer verzekert uw annulering voor een oranje en rood reisadvies. Ook als de situatie opeens verandert nadat u een reis heeft geboekt. Wilt u weten wat het huidige reisadvies voor uw vakantieland is? Kijk dan op deze website van de Rijksoverheid. Lees ook het artikel: 'Terreurdreiging op uw vakantiebestemming? Wat nu?'.