Vakantie
Vakantie

Ziek in het buitenland, wie betaalt wat?

Stel dat u ziek wordt op vakantie. Niet leuk, maar het kan altijd onverwachts gebeuren. U moet naar de ‘Hausarzt’, de ‘farmacia ‘of erger nog, u komt in ‘l’hôpital’ terecht. Welke verzekering dekt dan uw medische kosten?

  • 17 mei 2018
  • 2 minuten
  • 0

Ga goed voorbereid op reis

Een acute blindedarmontsteking, een gebroken been of een hartaanval. U moet er niet aan denken, maar het kán gebeuren op vakantie. In plaats van op een bedje aan het strand ligt u in een ziekenhuisbed. Met een torenhoge ziekenhuisrekening als toetje. Ga daarom goed voorbereid op reis en weet wie wat betaalt.

Infographic: ziek op vakantie

Laatste artikelen

Kind met regenlaarzen en regenpak aan staat in noodweer

Noodweer op de camping. Wat kunt u doen?

Lees meer
Fiets ingepakt in doos

Neem de fiets mee in het vliegtuig

Lees meer

Reisverzekering

Met een Kortlopende Reisverzekering of Doorlopende Reisverzekering van Centraal Beheer bent u verzekerd van hulp en voor onverwachte kosten op reis. Bijvoorbeeld bij ziekte, een ongeluk of overlijden. Ook dagtrips naar het buitenland zijn verzekerd. U stelt uw Reisverzekering zelf samen met verschillende modules zoals Medische kosten op reis en Winter- en Onderwatersport.

Zorgverzekering

Uw zorgverzekering vergoedt niet alleen in Nederland uw ziektekosten, maar ook over de grens. Ze keren vaak alleen uit wat de behandeling of ziekenhuisopname in Nederland zou kosten. Maar u bent op vakantie. En in sommige landen is medische zorg een stuk duurder dan bij ons. Bijvoorbeeld in Frankrijk, Oostenrijk of de Verenigde Staten. Die extra kosten dekt uw reisverzekering als u de module Medische kosten op reis heeft aangezet.

Annuleringsverzekering

Het is verstandig om bij uw Reisverzekering een Annuleringsverzekering af te sluiten. Stel dat u of uw partner onverwacht geopereerd moet worden. Dan kunt u niet op reis. Of er wordt thuis een dierbare van u ziek, krijgt een ernstig ongeluk of overlijdt. Dan wilt u graag naar huis. In zulke gevallen is het fijn dat u zich geen zorgen hoeft te maken over geld. Zelfs als uw hulp- of geleidehond iets overkomt is uw schade verzekerd.

Alarmcentrale

Met onze Reisverzekering kunt u rekenen op de Alarmcentrale. Eurocross Assistance is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Ze helpen u met het vinden van een dokter of een ziekenhuis. En ze regelen praktische zaken zoals het boeken van een hotelovernachting of de terugreis. Het telefoonnummer van de Alarmcentrale is +31 (0)555 79 79 79.