Jong stel leest kaart

Zorg in het buitenland: geen zorgen!

Gaat u een verre reis maken? Dan wordt u vaak gewaarschuwd voor hoge zorgkosten als er iets gebeurt. Onderweg of op uw bestemming. Goed verzekeren is dan het advies. Maar wat betaalt uw zorgverzekering? En wat moet u extra regelen?

Vakantie 4 mei 2017 2 minuten

Hogere zorgkosten? 

Tijdens uw vakantie bent u verzekerd via uw zorgverzekering. Maar die vergoedt alleen de tarieven die in Nederland gelden. De rest betaalt u zelf, als u alleen een basis zorgverzekering heeft. U kunt ook in een privékliniek terecht komen. De rekening van een privékliniek valt vaak hoger uit dan die van een regulier ziekenhuis.
Man ligt onbezorgd aan zwembad tijdens vakantie

Terugreizen niet altijd vergoed 

Moet u uw reis afbreken om een medische reden? Ook dat vergoedt de zorgverzekering niet altijd. Alleen de aanvullende zorgverzekering vergoedt de kosten voor repatriëring. En extra medische kosten. Ook hier zijn voorwaarden aan verbonden. Kijk van tevoren goed wat binnen uw zorgverzekering valt.

Voorkom extra zorgen

Een ziekenhuisbezoek in het buitenland is sowieso geen pretje. Het kan helpen om van tevoren wat dingen te regelen. Zo heeft u vooraf duidelijkheid over vergoedingen. Er zijn 2 manieren om zorg in het buitenland goed te regelen: Een aanvullende dekking via uw zorgverzekering en een reisverzekering met medische kosten .