Wat is de dagwaarde van uw auto?

De dagwaarde van uw auto. Wat is dat? We leggen het zo helder mogelijk uit. En in korte zinnen. Omdat wij ook wel weten dat verzekeringen soms ingewikkeld zijn.

Onderweg 10 jun 2020 1 minuut

Wat is de dagwaarde?

De dagwaarde is het bedrag dat uw auto waard is op het moment voordat er schade ontstaat aan uw auto. Of als uw auto gestolen wordt. De dagwaarde is meestal lager dan het bedrag waarvoor u de auto kocht. Dit komt omdat de auto steeds ouder wordt. Voor oldtimers kan dit anders zijn. Soms krijgt u de dagwaarde. En soms de taxatiewaarde. Dat verschilt per verzekeraar.

Dagwaarde terugkrijgen

Stel, u krijgt schade. Of uw auto wordt gestolen. Bent u ervoor verzekerd? Bij Centraal Beheer krijgt u de dagwaarde als u de auto langer dan 3 jaar geleden kocht. Kocht u de auto korter geleden? Dan krijgt u de aanschafwaarde terug. Dat is het totale bedrag dat u betaalde voor uw auto. Dit geldt bij de WA+ en de All Risk Autoverzekering. En voor auto’s onder de € 50.000,-.

Doe de kentekencheck

Wilt u meer weten over de waarde van uw eigen auto? Of van een andere auto? Met de kentekencheck komt u alles te weten over een auto. Niet alleen over de waarde. In 1 overzicht vindt u ook informatie over de geschiedenis van de auto, meest voorkomende reparaties en wanneer de volgende APK moet gebeuren.