Onderweg

Winterweer: tips voor uw auto

Onderweg

Onze auto’s staan wat vaker stil. Wij geven u graag tips voor de koudere maanden. Zo kunt u veilig de weg op. Wat u ervoor nodig heeft? De meeste dingen heeft u vast al in huis!

31 dec 2020
2 minuten

Wintertips voor uw auto 

Ook handig bij minder kilometers

Gebruikt u uw auto ook minder dan normaal? Vooral bij koud weer kan de accu daar niet altijd tegen. Als u de auto regelmatig start, voorkomt u dat deze leegloopt. Maak dan gelijk een rondje, zodat de accu goed kan opladen.

Snel instappen omdat het koud is? Niet als uw deuren zijn vastgevroren. Altijd als u haast heeft natuurlijk. Smeer de rubbers van uw autodeuren in met vaseline. ’S Avonds, of nadat u een stukje gereden heeft. Door het vet bevriezen de rubbers minder snel. En houdt u ze langer heel.

Met 2 stukjes kurk zorgt u dat de ruitenwissers niet vastvriezen aan uw autoruiten. Bent u geen wijndrinker? U kunt de ramen afdekken met een oud laken. Parkeer als het kan uit de wind. Tegen beslagen ruiten werkt een beetje kattengrit in een kousje of zakje. U maakt daarmee een soort vochtvreter.

Wie baalt er niet van? Weer een vogelflats op de auto. En na een ritje om de accu te trainen zit uw auto vol zwarte pekel- en zoutresten. Spoel het eraf en gebruik voor de poep een zachte spons als het nodig is. Winter voorbij? Geef de auto een grondige wasbeurt.

Veilig onderweg

Doe een supersnelle winter-op-weg-check als u in winterse omstandigheden moet rijden. Werkt alle verlichting? Heeft u iets bij zich voor pech onderweg? Een dekentje, veiligheidshesje?

Liever fietsen?

Fietst u liever de winter door? Of moeten uw kinderen op de fiets naar school? Maak uw fiets winterklaar met deze handige tips. En eenmaal thuis: tijd voor warme chocolademelk.