Help, mijn auto staat vast in de sneeuw!

Uw auto stond buiten geparkeerd tijdens een flinke sneeuwbui. Of u raakte van de weg tijdens het rijden in de sneeuw. Staat uw auto vast in de sneeuw? Gelukkig zijn er oplossingen zodat u snel weer op weg kunt.

Zo krijgt u meer grip op de sneeuw

Kijk eerst of uw auto veilig staat. Niet alleen moet uw uitlaat sneeuwvrij zijn, ook moet u sneeuw rond de autobanden verwijderen. Geen schep in de buurt? Kijk dan of u iets anders heeft waarmee u de sneeuw kunt weghalen. Een deksel van een vuilnisemmer bijvoorbeeld. Of een plankje. Zout, kattenbakkorrels, zand of matjes onder en rondom de banden geven de auto meer grip. Let op: geeft u te veel gas, dan kunnen deze dingen wegslingeren. Pas hiermee dus op als er mensen in de buurt van uw auto staan.

Rijd van voor naar achteren

Ga achter het stuur zitten. En zet uw auto in een lage versnelling. Geef nooit in 1 keer veel gas. Druk het gaspedaal een klein beetje in. En laat deze ook meteen weer los. Zo laat u uw auto heen en weer schommelen. Op deze manier komt uw auto makkelijker los uit de sneeuw. Zorg er altijd voor dat de wielen van uw auto rechtstaan. Rijd daarna naar voren en achteren totdat er genoeg grip is om langzaam weg te rijden. Ruim altijd matjes, plankjes, kattenbakkorrels en andere hulpmiddelen op als u bent losgekomen.

Komt u er zelf niet uit?

Staat u met uw auto vast in de sneeuw? En komt u er zelf niet meer uit? Dan kan RoadGuard u uit de sneeuw komen halen helpen. Zonder dat u een pechhulpabonnement nodig heeft.