Auto tanken

Goedkoop tanken in Duitsland: 5 tips

Van de mooie natuur in het Zwarte Woud tot het bruisende nachtleven van Berlijn, ons buurland is een land met vele mogelijkheden. En u kunt ook nog eens goedkoop tanken in Duitsland.

Onderweg 20 feb 2019 2 minuten

Brandstof in Duitsland vaak goedkoper

Wat veel Nederlanders niet weten is dat de brandstofprijzen van onze oosterburen flink schommelen. Zo betaalt u ’s avonds vaak minder voor benzine dan ’s nachts. En de brandstof in Duitsland is vaak goedkoper dan in Nederland. Onze 5 tips om goedkoop in Duitsland te tanken.

  1. Hoe verder u van de grens met Nederland bent, hoe goedkoper de brandstof in Duitsland is.
  2. Net als in Nederland zijn tankstations langs de Autobahn duurder dan tankstations die verder van de snelweg liggen.
  3. Met de Duitse app 1-2-3 tanken bekijkt u brandstofprijzen van dit moment. Met de app kunt u ook zien of de prijzen zakken of juist stijgen.
  4. In Duitsland wordt Euro95 vervangen door E10. Deze brandstof heeft 10% bio-ethanol en is beter voor het milieu, maar minder goed voor auto’s van voor 2006. Deze kunnen erdoor kapot gaan. Het kan beter zijn om in dat geval Super Plus 98 te tanken. Die brandstof is duurder. Maar nog altijd goedkoper dan wanneer uw auto kapot gaat. Euro95 is in veel gevallen nog wel verkrijgbaar aan de tank. Euro95 heet in Duitsland Super 95, Super E5, Super bleifrei, Super 95 Oktan of E5 Eurosuper.
  5. Sinds 2014 is diesel in Duitsland goedkoper dan in Nederland. Nederland rekent extra belasting over diesel en Duitsland niet.
  6.  

Snelweg in Duitsland

Tol in Duitsland

Vanaf oktober 2020 gaan de Duitsers tol heffen. Deze maatregel zou de Duitse staatskas met zo’n € 500 miljoen per jaar moeten spekken. Nederlanders worden deels gespaard. Wij betalen alleen tol voor de nationale snelwegen. Niet voor de regionale wegen. Lees hier alles over tol in Duitsland.