Onderweg
Onderweg

Even uw auto uitlenen?

Uw buurman moet familie naar de trein brengen, maar zijn auto staat bij de garage. Hij vraagt of hij die van u even mag lenen. Onderweg naar het station ziet hij de auto van rechts niet. De aanrijding is zijn schuld. Hoe zit het dan met de verzekering?

  • 22 okt 2018
  • 3 minuten
  • 0

Uw auto is All risk verzekerd

Is uw auto All Risk verzekerd? Dan vergoeden wij de schade aan uw auto én de schade aan de auto van de tegenpartij. Niets aan de hand dus? Toch wel. Omdat u vergoeding voor de schade krijgt, heeft dit gevolgen voor uw zogenoemde bonus/malus. Ook wel no-claimkorting genoemd. En minder no-claimkorting betekent dat u de komende jaren waarschijnlijk meer premie moet betalen voor uw autoverzekering. Ook kan het zijn dat u een eigen risico heeft voor schade aan uw eigen auto. Dan is dat voor u nog eens een extra kostenpost.

Uw auto is alleen WA verzekerd

Is uw auto alleen tegen het risico van Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) verzekerd? Dan betalen wij de schade aan de auto van de tegenpartij. Maar u blijft zitten met de schade aan uw eigen auto. Dat is niet verzekerd. En meestal moet u de komende jaren meer premie betalen voor uw autoverzekering. Omdat de schade-uitkering aan de tegenpartij ten koste gaat van uw no-claimkorting.

Laatste artikelen

noodhamer tegen ruit

Uitgelicht: de beste plek voor een noodhamer

Lees meer
Snelheid op Europese snelwegen

Maximum snelheid per Europees vakantieland

Lees meer

Aansprakelijkheid de buurman

Waarschijnlijk heeft uw buurman een aansprakelijkheidsverzekering. Maar deze verzekering betaalt geen schade die veroorzaakt wordt met motorvoertuigen.

Weet waar u aan toe bent

Geeft u toestemming aan iemand anders om uw auto te gebruiken? Of andersom, leent u even een auto? Maak dan vooraf goede afspraken over hoe eventuele schade wordt geregeld. Dat voorkomt achteraf veel ellende. Lees meer over de mogelijkheden van autodelen.

Ben

Geschreven door:

Ben