Risico's van Beleggen - Centraal Beheer

Risico’s van beleggen

Als u meer weet van de risico’s, kunt u prettiger beleggen

Beleggen levert op de langere termijn meestal meer op dan sparen. Maar er komen ook risico’s bij kijken. Uw geld kan minder waard worden. Daarom geldt voor beleggen altijd: resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Gelukkig kunt u ook van alles doen om uw risico’s te beperken. Op deze pagina leest u er meer over. Dit leest u in de essentiële beleggers­informatie Aanbieders van beleggen moeten de essentiële beleggersinformatie delen met hun klanten. In de essentiële beleggersinformatie leest u meer over een fonds en de risico’s van dit fonds. Met deze informatie kunt u beslissen of u in het fonds wilt beleggen.
 
Dit zegt de risicometer Met de risicometer kunt u snel het risico van een fonds zien. En de risico’s van verschillende fondsen met elkaar vergelijken. Hoe harder de koersen van beleggingen dalen of stijgen, hoe hoger het risico. Het risico wordt aangegeven met een score van 1 tot 7. Een laag cijfer staat voor en laag risico en een hoog cijfer staat voor een hoog risico. U vindt onze essentiële beleggersinformatie op de voorwaardenpagina.
Risicoscore: 5
Risico en rendement
Bekijk de video 'Hoeveel risico wilt u nemen voor uw rendement?'
 
Zo kunt u uw risico's beperken U kunt uw risico op verschillende manieren beperken. Denk bijvoorbeeld aan:
 • Uw beleggingen spreiden.
  Kies voor een mix van beleggingen, met verschillende risico’s. U hoeft dit niet zelf te doen. Als u belegt in een mixfonds, is de mix al voor u gemaakt.
 • Uw aankoopmomenten spreiden.
  U koopt weinig beleggingen als de koers van het fonds hoog staat. En veel beleggingen als de koers laag staat. Zo loopt u niet het risico te veel te betalen voor een belegging.
 • Voor een langere termijn beleggen.
  Hoe langer u uw geld opzij kunt zetten, hoe meer risico u kunt lopen. Gaat het even iets minder met uw beleggingen? Dan heeft u de tijd om te wachten tot de koersen weer stijgen.
 • Niet met al uw geld beleggen.
  Houd altijd een buffer achter de hand voor onverwachte uitgaven.
Start met beleggen
 


Bij Centraal Beheer kunt u kiezen uit Gemaksbeleggen en Fondsbeleggen


Gemaksbeleggen met 3 mixfondsen
Gemaksbeleggen met 3 mixfondsen
Onze fondsbeheerders beleggen het geld in de mixfondsen. Zo hoeft u zelf niet dagelijks de beurs bij te houden. U belegt in het mixfonds van uw eigen keuze. Meer over Gemaksbeleggen
Fondsbeleggen biedt u ruime keuze
Fondsbeleggen biedt ruime keuze
U heeft meer regie. U kunt kiezen uit 8 fondsen, waarover u uw inleg verdeelt. U kunt in alle 8 fondsen tegelijk beleggen of uw geld over 2 of meer fondsen verdelen. Meer over Fondsbeleggen

Heeft u vragen over beleggen? Chat met ons

Zo werkt onze chat

 1. Stel uw vraag aan onze virtuele assistent.
 2. Onze virtuele assistent zoekt voor u een medewerker om mee te chatten. Dat duurt maximaal 2 minuten.
 3. U chat verder met een medewerker.
U spreekt met {{ chat.agentName }} Live
dezedivisleeg

Hallo!
Ik ben de virtuele assistent. Heeft u een vraag over beleggen? Dan zoek ik een medewerker die uw vraag kan beantwoorden.

dezedivisleeg