Navigeer naar

Wat is verzekerd bij schade door storm?

Van de regen in de drup raken is nooit leuk. Daarom zetten wij voor u op een rij hoe u verzekerd bent voor schade door storm. Zo blijft deze hopelijk beperkt tot een storm in een glas water.

Goed onderhoud

Uw huis en spullen beschermen tegen stormschade begint bij goed onderhoud. Denk bijvoorbeeld aan vastzittende dakpannen en stormankers in uw tuinhuis. Is uw woning goed onderhouden? En is er geen sprake van slijtage of veroudering? Dan is schade door storm aan uw woning gewoon verzekerd met onze Opstalverzekering. Houd bij schade door storm wel rekening met een eigen risico van €­200,-.

Zet uw meubels hoog en droog

Verwacht u een overstroming door de storm? Zet dan zandzakken voor uw deur en zet uw meubels droog. Dit doet u door ze naar een hogere verdieping te tillen. Is die er niet? Tip: met een paar bierkratten komt u ook een heel eind. Schade aan spullen in uw tuin is verzekerd met onze Inboedelverzekering als deze bedoeld is om buiten te staan, zoals uw tuinmeubelen en vaste bloempotten.

Bescherm uw planten

De bomen en planten in uw tuin kunnen best tegen een stootje. Toch is het beter om ze bij een aankomende storm zo goed mogelijk te beschermen. Door bloempotten tijdelijk binnen te zetten. Of struiken af te dekken met zeil. Krijgt u toch schade? Dan is uw ‘tuingroen’ tot €­1.000,- verzekerd met onze Opstalverzekering. Dat maximumbedrag geldt niet als bomen, planten en struiken onderdeel zijn van de erfafscheiding.

Stormschade aan uw auto

U wilt uw heilige koe zo goed mogelijk beschermen tegen weer en wind. Toch lukt dat niet altijd. Het hangt af van uw autoverzekering hoe uw auto verzekerd is tegen stormschade. Met alleen een WA-verzekering betaalt u deze zelf. Maar met onze WA+ Beperkt Casco of All Risk Autoverzekering betalen wij de schade. Ditzelfde geldt voor onze Motorverzekering.