Wat is verzekerd bij schade door storm?

Van de regen in de drup raken is nooit leuk. Daarom zetten wij voor u op een rij hoe u verzekerd bent voor schade door storm. En wat u kunt doen als u toch schade heeft. Zo blijft deze hopelijk beperkt tot een storm in een glas water.

Uw schade snel online melden

Door de storm kan het extra druk zijn aan de telefoon. Een schade is dan sneller gemeld via onze app of online. Daar kunt u ook vinden hoe hoog uw eigen risico is. Handig om te weten voor u de schade meldt. Heeft uw schade spoed? Dan gaan wij er direct mee aan de slag. Voor kleinere schades kan het iets langer duren.

Stormschade aan uw dak?

Heeft u door storm schade aan uw dak? Probeer het dak dan zo snel mogelijk dicht te maken. We begrijpen dat dat op dit moment niet makkelijk te regelen is.

Het waait nog steeds en veel herstellers (ook die van ons) hebben het enorm druk. Kunt u hierdoor uw dak niet op tijd waterdicht maken? Dan bieden we toch dekking voor de waterschade aan uw huis en spullen. We behandelen uw storm- en waterschade als 1 schade. En u hoeft ook maximaal 1 keer het eigen risico te betalen.

Goed onderhoud

Uw huis en spullen beschermen tegen stormschade begint bij goed onderhoud. Denk bijvoorbeeld aan vastzittende dakpannen en stormankers in uw tuinhuis. Is uw woning goed onderhouden? En is er geen sprake van slijtage of veroudering? Dan is schade door storm aan uw woning gewoon verzekerd met onze Opstalverzekering. Houd bij schade door storm wel rekening met een eigen risico van €­200,-.

Zet uw meubels hoog en droog

Verwacht u een overstroming door de storm? Zet dan zandzakken voor uw deur en zet uw meubels droog. Dit doet u door ze naar een hogere verdieping te tillen. Is die er niet? Tip: met een paar bierkratten komt u ook een heel eind. Schade aan spullen in uw tuin is verzekerd met onze Inboedelverzekering als deze bedoeld is om buiten te staan, zoals uw tuinmeubelen en vaste bloempotten.

Bescherm uw planten

De bomen en planten in uw tuin kunnen best tegen een stootje. Toch is het beter om ze bij een aankomende storm zo goed mogelijk te beschermen. Door bloempotten tijdelijk binnen te zetten. Of struiken af te dekken met zeil. Krijgt u toch schade? Dan is uw ‘tuingroen’ tot €­1.000,- verzekerd met onze Opstalverzekering. Dat maximumbedrag geldt niet als bomen, planten en struiken onderdeel zijn van de erfafscheiding.

Stormschade aan uw auto

U wilt uw heilige koe zo goed mogelijk beschermen tegen weer en wind. Toch lukt dat niet altijd. Het hangt af van uw autoverzekering hoe uw auto verzekerd is tegen stormschade. Met alleen een WA-verzekering betaalt u deze zelf. Maar met onze WA+ Beperkt Casco of All Risk Autoverzekering betalen wij de schade. Ditzelfde geldt voor onze Motorverzekering.