Laat uw elektrische installatie keuren

Verklein de kans op brand

Een elektrakeuring is nodig in de volgende situaties:

  • U heeft een brandverzekering bij ons afgesloten.
  • Uw totale verzekerde bedrag voor uw gebouw, inventaris, voorraad en bedrijfsschade is meer dan € 500.000,-.

1 op de 4 branden bij bedrijven heeft een elektrische oorzaak

Een brand heeft nare gevolgen voor uw pand, product en uw spullen. Ook kan uw bedrijf een tijd stil liggen. Voorkomen is beter. Daarom is een elektrakeuring verplicht bij een verzekering van uw gebouw, inventaris, voorraad en bedrijfsschade. Een elektra-inspecteur controleert of uw elektrische installatie veilig is U heeft 1 jaar de tijd om uw installatie te laten keuren . En daarna iedere 5 jaar opnieuw. Eventuele gebreken moeten hersteld worden. Heeft u de keuring niet laten uitvoeren of gebreken laten herstellen? Dan is er een (extra) eigen risico bij schade als de elektrische installatie de oorzaak van de brand is. Maak dus nu een afspraak om uw elektrische installatie te laten keuren. Dan verkleint u de kans op brand en bent u goed verzekerd als het toch misgaat.

Elektrakeuring

Regelmatige controles van uw elektronische installatie voorkomt schade door brand.

Uw elektrische installatie

Met een elektrische installatie bedoelen we alle delen van de elektrische installatie die bij het gebouw horen. Zoals klimaatapparatuur, liftinstallaties en aangesloten machines en apparaten.

Een elektra-inspecteur controleert of uw installatie veilig is

De elektra-inspecteur loopt samen met u door uw bedrijf en wijst u direct op aandachtspunten. U krijgt tips om de brandveiligheid te verhogen. Na het bedrijfsbezoek krijgt u een rapport waarin duidelijk staat of uw installatie wel of niet aan de veiligheidseisen voldoet. Voldoet uw installatie, dan krijgt u een rapport met daarin de goedkeuring.

Zijn er gebreken? Dan staan deze in het rapport. U ziet ook welke gebreken u als eerste moet herstellen. Laat de gebreken binnen 4 maanden herstellen. Is alles hersteld? Dan kan de herstelverklaring worden ondertekend door uw installateur.

Maak nu een afspraak voor elektrakeuring

De elektrakeuring mag alleen worden uitgevoerd door inspectiebedrijven met een SCIOS Scope 10 certificaat. Wij raden aan te kiezen voor een onafhankelijk inspectiebedrijf. Bijvoorbeeld 1 van deze 4 bedrijven.

Elektrakeuring nodig voor dekking bij brand

Maak nu een afspraak voor elektrakeuring

Wij raden een onafhankelijk inspectiebedrijf aan, zoals 1 van onderstaande 4 bedrijven.

Tips over elektriciteit en veiligheid in uw bedrijf

Uw elektrische installatie is nodig voor verlichting, machines, ventilatie, beveiliging en verwarming van uw bedrijf. Het goed aanleggen en onderhouden van uw installatie voorkomt problemen.

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik de keuring doen, wat betekent dit voor mijn brandverzekering en wat kost het eigenlijk? Lees hier de antwoorden.

Tips van ondernemers

“De keuring heeft ons inzicht gegeven in een aantal gebreken die met gemak tot een brand hadden kunnen leiden. Ik moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren. Mijn advies is dan ook om de keuring en het onderhoud uit te besteden aan gekwalificeerde bedrijven. Dit kan je een hoop ellende besparen.”

Cor van Vilsteren, algemeen directeur van metaalbedrijf MCM B.V.
“Als ondernemer wil je de continuïteit van je bedrijf borgen. Alle elektra moet dan in goede staat verkeren. Daarom is periodieke keuring erg belangrijk. En wanneer je een pand huurt, spreek vooraf met de eigenaar van het gebouw af, dat hij zijn eigen installaties ook periodiek keurt. En laat herstellen als dat nodig is.”

Wietse Sijpersma, algemeen directeur van Sijpersma Techniek B.V.