twee-vrouwen-kijken-naar-computerscherm

Praktijkervaringplekpolis (PEP)

Goed verzekerd ervaring opdoen

  • Goed verzekerd werkervaring opdoen
  • Mankracht erbij zonder zorgen over de verzekeringen
  • Geen administratieve rompslomp
Als gemeente heeft u te maken met bijstands­cliënten. Een groep die grote moeite kan ervaren om terug te keren op de arbeidsmarkt. Een opstapje is dan welkom. De ‘praktijk­ervaringplek’ is zo’n opstapje: ideaal om weer in het arbeidsritme te komen. Een steun in de rug, die de kans om weer definitief aan de slag te kunnen aanzienlijk vergroot.

Verzeker snuffelstages met de Praktijkervaring­plekpolis (PEP)

De PEP moedigt snuffelstages aan. Klimopbaantrajecten, dagbesteding, leerwerktrajecten, loondispensatiepilots en proefplaatsingen met behoud van uitkering. De PEP verzekert projecten die erop gericht zijn om langdurig werklozen en mensen met een Wajong-uitkering ervaring te laten opdoen die hun kansen op terugkeer naar de arbeidsmarkt vergroten. Ruim 30% van alle gemeentes heeft de PEP gesloten. U sluit de PEP zonder administratieve rompslomp. En dat geldt voor alle betrokkenen.

De PEP beantwoordt aan de Participatiewet. Zo is de ‘tegenprestatie naar vermogen’ verzekerd. En ook beroepsbegeleidende leerweg (BBL-) en SROI-trajecten vallen onder de dekking van de PEP.

Dit verzekert u in de Praktijkervaring­plekpolis

De gemeente sluit de PEP en verzekert daarmee in 1 keer het aantal afgesproken praktijkervaringplekken. De PEP bestaat uit de volgende verzekeringen:

De AVB beschermt u tegen schadeclaims als u aansprakelijk wordt gesteld voor schade aan anderen die ontstaat door deelnemers aan de praktijkervaringplekken.

Lees meer over onze aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

Met de ongevallenverzekering zijn de deelnemers aan de praktijkervaringplekken verzekerd tegen ongevallen tijdens werktijd.

Lees meer over onze Ongevallenverzekering

De WEGAS verzekering verzekert u tegen de aansprakelijkheid voor schade die deelnemers van de praktijkervaringplekpolis oplopen bij het besturen van een motorrijtuig.

Lees meer over onze WEGAS verzekering

Meer verzekerd dan u denkt

Van Centraal Beheer krijgt u net even meer.

praktijkervaringsplekpolis overheidsoplossingen

Oplossingen voor de overheid

Nieuwsgierig naar onze diensten voor de overheid?