Commercial Schotland (2011)

Even Apeldoorn bellen video

Bekijk de video

Beeld Even Apeldoorn Bellen video

Beschrijving

Een echtpaar rijdt met de auto door de Schotse Hooglanden. Ze genieten van de prachtige natuur, het uitzicht en hun vrijheid. Plotseling wordt de weg geblokkeerd door een kudde schapen. De man probeert door de kudde heen te rijden, maar ze komen vast te zitten. Als een schaap gevaarlijk dicht bij de vrouw begint te blaten, besluit het stel de auto te verlaten zodat de man de schapen kan verdrijven. Dit lukt niet. De beesten geven geen krimp. Dan horen ze vanuit de verte een herder roepen. Door het harde geblaat van de schapen en omdat de herder in het Gaelic roept, verstaan ze er niks van. Ze lopen op de herder af om te vragen of hij z'n schapen kan wegsturen. Terwijl het echtpaar naar de herder loopt begint de herder steeds harder te roepen. Op het moment dat ze beiden bijna bij de herder staan worden ze opgeschrikt door een bekend geluid...

Achtergrond commercial: Voor deze film zijn er 200 schapen gebruikt. De hele groep hebben we later gekopieerd zodat het er veel meer lijken. Omdat schapen niet bekend staan als de meest gehoorzame beesten, hebben we ook tien zogenaamde 'ster‑schapen' ingehuurd. Deze schapen zijn getraind om in commercials en films te acteren. Dat waren dus schapen met acteerervaring.

Het was lastig om een Nederlandse auto te krijgen op de plaats waar de commercial opgenomen werd. We moesten dus gebruik maken van een auto met het stuur aan de rechterkant. Omdat we later het beeld gespiegeld hebben, zie je daar niks van en lijkt het gewoon een Nederlandse auto. Omdat we natuurlijk geen 'gespiegelde' cijfers en letters op het nummerbord wilden hebben, zijn voor het nummerbord cijfers en letters gebruikt die je kunt spiegelen, zoals de 0, de 8, de H, de V en de W.