Commercial Overval (2002)

Even Apeldoorn bellen video

Bekijk de video

Beeld Even Apeldoorn Bellen video

Beschrijving

De agent gooit al zijn charmes in de strijd om het Parijse bloemenmeisje in te palmen. Tot de plicht roept. Het bloemenmeisje in bewondering achterlatend gaat hij op jacht naar de overvallers. Hij zal dat varkentje wel even wassen en maakt werk van de ontmaskering van de criminelen. Zijn snelle actie geeft hem voorsprong op andere agenten in een razende achtervolging. Maar de daders zijn eerder ontmaskerd dan iedereen denkt...

Achtergrond commercial: De in 2002 opgenomen film 'Overval' was risicovol vanwege de beoogde locatie: Parijs. Het drukke verkeer in Parijs laat het niet toe om een film goed op te nemen en daarom werd besloten om heel vroeg in de ochtend in Marseille te filmen. De Eiffeltoren is er later in gemonteerd. De maskers zijn gekocht in een feestwinkel in Haarlem en alle acteurs komen uit Frankrijk. De tweedehands auto (een Peugeot 605) is ter plaatse gekocht voor een paar honderd euro, wetende dat de auto een paar deuken zou oplopen.

De Franse firma Peugeot werd op de hoogte gebracht van het gebruik van zijn merk in de film. Het kenteken van de auto was van een medewerker van Centraal Beheer om er zo toch nog een Nederlands tintje aan te geven. Elke film wordt gecontroleerd door kritische kijkers, zelfs of bijvoorbeeld het kenteken van de auto wel klopt en of de auto ook wel echt verzekerd is.