Commercial Bewaker (2005)

Even Apeldoorn bellen video

Bekijk de video

Beeld Even Apeldoorn Bellen video

Beschrijving

Met de 'Even Apeldoorn bellen'-campagne wonnen we zowel in 2002 als in 2004 een Gouden Loeki. Deze bijzondere publieksprijzen hebben een speciaal plekje in het gebouw van Centraal Beheer gekregen. Dat dit beeldje zoveel teweeg kan brengen had niemand verwacht... Zeker de bewaker niet... Met alle desastreuze gevolgen van dien.

Achtergrond commercial: De film 'Bewaker' uit 2005 is in een dag opgenomen in het gebouw van Centraal Beheer zelf. Aan de Laan van Malkenschoten in Apeldoorn. Diverse attributen uit voorgaande films komen in beeld. Zoals de boeddha, het voodoopoppetje en de grote augurk. Voor deze film zijn van het originele lampenkapje van de 'Gouden Loeki' vier kopieën gemaakt. Deze kopieën werden in brand gestoken. De 'brand' in het trappenhuis van het gebouw werd gesuggereerd door middel van grote lampen die voorzien waren van oranje platen.

De acteur uit Engeland liet tijdens de opname vaak van zich horen door het deuntje uit de film de hele dag te fluiten. Het doel van de film was om Nederlanders op te roepen om een idee in te sturen voor een nieuwe film. Een film die past in de lijn van de 'Even Apeldoorn bellen'-campagne. De 'Win je eigen Gouden Loeki'-actie leverde ruim 900 ideeën op. Voor de jury was het een behoorlijke klus om het beste idee te kiezen. Het idee 'Boodschappen' won en die film behaalde zelfs een derde plaats tijdens de jaarlijkse STER Gouden Loeki Verkiezing.