4 voordelen (of toch niet?)

Wel of geen elektrische fiets

Een elektrische fiets trapt lekker licht. De accu geeft u extra energie. Handig met tegenwind, of als u veel heuvels op fietst. En daarmee ook prettig voor lange afstanden. U bent snel waar u moet zijn.

Op een elektrische fiets verbrandt u wel minder energie. En u fietst zich niet zo snel warm. Daardoor kan een winters fietstochtje kouder uitpakken dan op een ‘traditionele’ fiets. Een voordeel daarvan is weer, dat u niet bezweet op uw bestemming arriveert!

De elektrische fiets is een goed alternatief voor een snorfiets. En doordat hij geen benzine verbruikt, is hij wat milieuvriendelijker. De accu in de fiets is steeds beter te recyclen. Maar: een gewone fiets blijft natuurlijk altijd nog beter voor het milieu.

Er komen steeds meer oplaadpunten voor elektrische fietsen. De kans dat uw accu onderweg leeg gaat wordt dus steeds kleiner. Gaat u een eind fietsen? Check dan toch nog goed of op uw route voldoende oplaadpunten zijn. Of neem een 2e accu mee. Anders moet u alsnog zelf flink op de pedalen staan.

Heeft u moeite met bewegen? Dan kan een elektrische fiets heel handig voor u zijn. Bent u minder mobiel of is uw conditie slecht? Met een beetje extra ondersteuning door de accu, blijft u toch in beweging. Let wel goed op de fiets die u aanschaft. Een lage instap maakt opstappen veiliger.

Een elektrische fiets is wel zwaarder dan een normale fiets. Test vooraf dus goed of u dit gewicht prettig vindt. U fietst lichter, maar de fiets zelf is door zijn gewicht minder makkelijk alle kanten op te bewegen. Dat kan in de fietsenstalling lastig zijn!