Jongen op bank

Wouters airco knalde eruit

Wouter (21) had mazzel toen hij pasgeleden het huurappartement van zijn ouders mocht overnemen. Minder geluk had hij toen de airco er tijdens een flinke onweersbui uit knalde.

Warm nest

“Ongeveer een jaar geleden werd mijn ouderlijk huis verkocht. Omdat de nieuwbouwwoning van mijn ouders nog niet klaar was, verhuisden we tijdelijk naar een huurappartement. Ik had ontzettend veel geluk toen ik het van de huisbaas mocht overnemen van mijn ouders.” Heerlijk, zo’n plek voor jezelf. En dat ook nog eens in het centrum van Kampen. “Alleen jammer dat het er soms erg warm is. Daarom kocht ik een mobiele airco.”

Met een knal eruit

Op een avond raasde er een flinke onweersbui voorbij. “Ik was thuis en keek opeens tegen een zwarte tv aan. Alle stroom was er met een knal uit geklapt.” Gelukkig deed bijna alles het weer nadat de stroom weer was aangesloten. Behalve de airco. “Het was niet de beste, dus ik kan me voorstellen dat hij stuk ging.” Balen, zeker in een snikhete zomer. Toch wilde Wouter het er eerst bij laten en gewoon een nieuwe kopen.

Goed advies van pa

“Ik belde mijn vader om te zeggen wat er was gebeurd. Hij herinnerde me aan mijn Inboedelverzekering. En dat de airco daar ook bij hoort.” Wouter besloot de schade toch maar te melden. “Het ging tenslotte om € 200. Dezelfde avond heb ik de schade gemeld via de app. De volgende dag werd ik gebeld en nog een dag later stond het aankoopbedrag van de airco op mijn rekening.” Om te voorkomen dat het nog een keer gebeurt, besloot Wouter om dit keer toch een iets beter model te kopen.