Alleen op reis na het overlijden van uw partner

Een grote stap, maar ook een nieuwe start. Het kan lastig en spannend zijn om weer op pad te gaan. Met deze tips helpen we u.
29 apr 2024 2 minuten

We helpen u graag op weg:

Bedenk waar u naar toe op reis wilt gaan. Misschien is er een bestemming die nog steeds op uw lijstje staat. En wilt u ontspannen op de bestemming of liever een actievere vakantie? Wilt u alleen reizen? Misschien denkt u aan een georganiseerde groepsreis? Zo zijn er organisaties die vakanties organiseren voor mensen die een verlies verwerken. Bekijk eens wat reiswebsites om u te oriƫnteren.
Check of de bestemming waar u naar toe wilt gaan veilig is. Zijn er reisadviezen? Bekijk dit in de handige app van de overheid: Reisapp. Zorg er daarnaast voor dat u op tijd een afspraak maakt voor eventuele inentingen. En neem als dit nodig is een Engelse medische verklaring mee.
Voor onverwachte situaties zoals verlies van bagage, medische noodgevallen en annuleringen kunt u een reis- of annuleringsverzekering afsluiten. Als u met de auto gaat, verzeker u dan bijvoorbeeld van vervangend vervoer zodat u zelf weer snel op weg bent.
Regel het vervoer, boek het hotel of appartement. Bekijk welke activiteiten u wilt gaan doen op de plaats van bestemming. Maak hoog over een plan, maar leg niet alles vast. Als u alleen reist, kunt u makkelijk ter plekke nog andere beslissingen nemen. 
Zorg dat een paar dierbaren weten waar u naar toe gaat. En hoe ze u kunnen bereiken als dit echt nodig is. Geef de adressen van de accommodatie en vluchtgegevens door. Vergeet niet de oplader van uw telefoon mee te nemen.
Als u alleen reist, zijn er misschien momenten dat u zich alleen voelt of even niets te doen heeft. Dit is helemaal niet erg, dat hoort er bij. Het geeft tijd en rust om over dingen na te denken. Maar een mooi boek of tijdschrift waarin u uw gedachten even kunt loslaten is ook fijn. 

Er zijn veel mensen die bewust alleen reizen, omdat het veel vrijheid geeft

U kiest zelf wat u gaat doen en wanneer. Ook maken mensen die alleen reizen vaker contact met andere mensen. Sta open voor nieuwe ervaringen. Waarschijnlijk maakt u onvergetelijke herinneringen!